Hlavní obsah

AS Řím porazil Fiorentinu, Inter ztratil dva body v Janově

Fotbalisté AS Řím zdolali v 24. kole Serie A na svém hřišti Fiorentinu těsně 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 54. minutě obránce Cicinho, který pak v nastaveném čase dostal červenou kartu. Za hosty odehrál celé utkání český reprezentant Tomáš Ujfaluši. Římský tým si po sobotním zaváhání Juventusu upevnil druhé místo v tabulce, kde má nyní před turínským klubem náskok čtyř bodů.

Článek

Branka Filippa Inzaghiho z poslední minuty vynesla fotbalistům AC Milán výhru 2:1 nad Palermem. Hosté brzy vedli po Brescianově trefě, ovšem domácí záhy srovnali zásluhou Ambrosiniho. Milán, v jehož dresu odehrál 86 minut český reprezentant Marek Jankulovski, se pak dlouho snažil vstřelit druhý gól. Dočkal se až v samém závěru, kdy střídající Inzaghi potvrdil pověst "žolíka" a rozhodl. AC se tak posunul na čtvrtou příčku před Fiorentinu.

Lídr tabulky Inter Milán pouze remizoval 1:1 na hřišti janovské Sampdorie, kde navíc musel dohánět jednobrankové vedení domácích. Jedinou branku vedoucího týmu soutěže vstřelil v 76. minutě argentinský útočník Hernán Crespo. I po janovské ztrátě má však Inter v čele ligy náskok devíti bodů před AS Řím.

Hattrickem během půlhodiny se blýskl útočník Marco Borriello, který vystřílel FC Janov výhru 5:3 na hřišti Udine. Za domácí nastoupil v základní sestavě český stoper Tomáš Zápotočný, kterého v 64. minutě vystřídal Giampiero Pinzi.

Překvapivý výsledek se zrodil v Cagliari, kde poslední tým tabulky dokázal porazit Lazio Řím 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil dvě minuty před koncem Matri a vítězné mužstvo tak přece jen o něco vylepšilo své vyhlídky v záchranářském boji.

Serie A - 24. kolo:
AS Řím - Fiorentina 1:0 (54. Cicinho), Bergamo - Siena 2:2 (42. a 45.+1 Floccari - 32. Bertotto, 40. Locatelli), Cagliari - Lazio Řím 1:0 (88. Matri), Empoli - Catania 2:0 (36. Giovinco, 78. Budel), Livorno - Neapol 1:2 (74. Diamanti - 58. a 90.+3 Calaio), Sampdoria Janov - Inter Milán 1:1 (65. Cassano - 76. Crespo), Udine - FC Janov 3:5 (28. a 39. z pen. Di Natale, 72. Floro Flores - 54., 78. a 85. Borriello, 9. Leon, 43. Sculli), AC Milán - Palermo 2:1 (25. Ambrosini, 90. Inzaghi - 9. Bresciano).

Reklama

Související témata: