Hlavní obsah

Juventus remizoval, Nedvěd tahal soupeře za vlasy a byl vyloučen

TURÍN/PRAHA

Předehrávka 25. kola italské Serie A mezi městskými rivaly Juventusem a FC Turín skončila bez branek 0:0. V nastaveném čase byl vyloučen bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd, kterému se nelíbil faul Comotta a hrubě jej oplácel. Hráči Staré dámy měli celé utkání územní převahu, v branku se jim ji ale přetavit nepodařilo.

Článek

Favorit měl po celou dobu prvního poločasu převahu, do vážné gólové šance se ale Juventus dostat nedokázal. Mnohem více vzrušení přinesla druhá půle. Fotbalisté Staré dámy se poprvé radovali v 62. minutě, Palladinova branka z voleje ale nebyla uznána pro ofsajd.

O čtyři minuty později poprvé zahrozili i fotbalisté FC Turín. Ránu Zanettiho ale polapil do svých rukavic připravený Gianluigi Buffon. Na druhé straně se blýskl skvělým zákrokem naopak Matteo Sereni, když vyrazil umístěnou střelu Alessandra Del Piera ze standardní situace.

Nedvěd oplácel

Ještě lepší možnost ke skórování měl dvanáctý tým probíhající Serie A FC Turín. Po ruce Chielliniho na hranici pokutového území zahrávali nadějný přímý kop. Rosiniho podařená rána orazítkovala břevno.

V nastaveném čase naběhl do českého středopolaře obránce Turína Gianluca Comotto. Pavel Nedvěd situaci neustál, přistoupil zezadu k devětadvacetiletému Comottovi, chytil jej za hlavu a několikrát mu s ní zacloumal. Rozhodčí mu bez rozmyšlení ukázal červenou kartu.

Když se do konce utkání neujala ani střela Del Piera z další standardní situace, rozešly se oba turínské týmy nerozhodně 0:0.

Serie A - 25. kolo:
Juventus Turín - FC Turín 0:0

Reklama

Související témata: