Hlavní obsah

Sportovní akce v Itálii budou kvůli koronaviru měsíc bez diváků

Řím
Aktualizováno

Všechny sportovní akce v Itálii se budou minimálně měsíc konat bez diváků. Dnes večer o tom kvůli šíření nového typu koronaviru, který si na Apeninském polostrově vyžádal přes sto obětí a přes 3000 nakažených, rozhodla italská vláda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Romelu Lukaku z Interu Milán. Ilustrační foto.

Článek

Itálie je zemí s největším výskytem koronaviru v Evropě a jen za úterý na novou nemoc zemřelo 27 lidí a přibylo dalších 466 nových případů nákazy. Některé sportovní akce, mezi nimi i zápasy nejvyšší fotbalové soutěže, už byly v minulých dnech zrušeny či odloženy.

Minulý víkend se nehrálo šest zápasů fotbalové ligy včetně šlágru mezi vedoucím Juventusem Turín a Interem Milán. Vedení svazu o náhradním termínu zatím nerozhodlo, ale podle médií by se odložené zápasy Serie A měly dohrát o nadcházejícím víkendu.

Odložena byla také obě semifinále Italského poháru, ve kterých se měl dnes utkat Juventus s AC Milán a ve čtvrtek Neapol s Interem Milán. Náhradní termíny pro odvetné zápasy zatím nebyly stanoveny.

Neapol v prvním duelu venku uspěla 1:0, zápas AC Milán s Juventusem skončil 1:1. Nové vládní nařízení se netýká jen sportovních akcí, které budou uzavřeny minimálně do 3. dubna, ale také škol, jež se otevřou nejdříve 15. března.

Reklama

Související témata: