Hlavní obsah

Neporazitelnost fotbalistů Interu skončila v Neapoli

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán přišli v 26. kole italské ligy o neporazitelnost. Vedoucí tým tabulky v neděli prohrál 0:1 na hřišti Neapole a jeho náskok před druhým AS Řím se ztenčil na šest bodů. Zápas rozhodl už ve třetí minutě Zalayeta, jenž se vrátil do sestavy po disciplinárním trestu.

Článek

Ve třetí minutě nastavení vybojovali fotbalisté Fiorentiny vítězství 3:2 na hřišti Juventusu, kde vyhráli po téměř dvaceti letech. Zasloužil se o to hlavičkou zblízka střídající útočník Osvaldo, který ve 62. minutě nahradil českého obránce Tomáše Ujfalušiho. Za oslavu vítězné branky dostal Osvaldo druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Juventus, který se musel obejít bez potrestaného Pavla Nedvěda, má na třetím místě italské ligy už jen jednobodový náskok právě na Fiorentinu. Zdeněk Grygera odehrál v obraně turínského celku celý zápas. Už na sedm bodů utekl Juventusu druhý AS Řím, který v sobotu deklasoval Parmu 4:0.

Tomáš Zápotočný odehrál podruhé za sebou celé utkání za Udine, které zdolalo 2:0 Bergamo a vylepšilo si mizernou bilanci z poslední doby, kdy v pěti zápasech utrpělo čtyři porážky. Stejným poměrem zvítězila Siena bez Lukáše Jarolíma na hřišti Empoli.

Cagliari, které v sobotu přišlo o tři body kvůli tomu, že zažalovalo svého bývalého hráče Gianluku Grassadoniu, je v neděli získalo zpět díky výhře 2:1 nad FC Janov. Přesto zůstává v tabulce poslední.

26. kolo:
Cagliari - FC Janov 2:1 (29. Acquafresca, 45. vlastní Rubinho - 15. Lucarelli), Empoli - Siena 0:2 (33. Portanova, 90. Rigano), Juventus Turín - Fiorentina 2:3 (29. Sissoko, 57. Camoranesi - 19. Gobbi, 75. Waigo, 90.+3 Osvaldo), Livorno - Catania 1:0 (62. Diamanti), Reggina - Palermo 0:0, Sampdoria Janov - FC Turín 2:2 (45. Sala, 52. Cassano - 18. Comotto, 51. Di Michele z pen.), Udine - Bergamo 2:0 (30. Quagliarella, 32. Di Natale), Neapol - Inter Milán 1:0 (3. Zalayeta).

Reklama

Související témata: