Hlavní obsah

Cassano dostal v italské lize pět zápasů stop za napadení sudího

MILÁN

Italského fotbalistu Antonia Cassana znovu zradil jeho bouřlivý temperament a za své chování během nedělního ligového utkání bude delší dobu pykat. Pětadvacetiletý útočník Sampdorie Janov nesmí hrát pět zápasů kvůli tomu, že po svém vyloučení v duelu proti Turínu hodil na rozhodčího dres a pak ho delší dobu verbálně napadal.

Článek

Cassano, jenž je v Sampdorii na hostování z Realu Madrid, také dostal od vedení soutěže pokutu 15 000 eur a klub mu po dobu suspendace nebude platit mzdu.

Desetinásobného italského reprezentanta červená karta v duelu, který skončil 2:2, pořádně naštvala. V první reakci si strhl dres a hodil ho směrem k rozhodčímu. Poté podle agentury AP dlouho křičel na sudího obscénnosti a gesty naznačoval, že si na něj po zápase počká a pomstí se. Scéna trvala několik minut a Cassana museli uklidňovat hráči obou klubů.

Po zápase hlava známého bouřliváka vychladla a fotbalista se omluvil jak rozhodčímu, tak fanouškům Sampodrie. Až do vyloučení odehrál výborný zápas; na jeden gól nahrál a druhý sám vstřelil.

Podle italských médií Cassano svým nejnovějším skandálem definitivně přišel o šanci probojovat se do kádru italské reprezentace pro mistrovství Evropy. Na minulém Euru patřil talentovaný útočník k nejlepším italským hráčům, od té doby však v národním týmu kvůli špatné formě i chování spíše paběrkoval. Reprezentační dres oblékl naposledy v září 2006 v kvalifikačním utkání ve Francii.

Reklama

Související témata: