Hlavní obsah

Grygeru po utkání v Janově těší kvalitní výkon i premiérový gól

Český reprezentační obránce Zdeněk Grygera byl jednoznačně nejvýznamnějším mužem utkání 27. kola italské nejvyšší fotbalové soutěže mezi Juventusem a FC Janov. Nejenže bývalý hráč Ajaxu ve 25. minutě zápasu vstřelil premiérový gól v Serii A, na neobvyklé pozici levého obránce navíc odevzdal velmi kvalitní výkon, který okořenil asistencí na druhou branku Trezegueta. „Jsem velice spokojený a šťastný,“ řekl oslavovaný střelec Staré dámy Grygera na serveru goal.com.

Článek

Grygerovi se podařilo otevřít skóre nechytatelnou ranou, na kterou gólman Janova sice reagoval, ovšem od jeho rukavic se míč odrazil pod břevno branky. Bývalý hráč Sparty a Drnovic tak mohl slavit premiérový gól v dresu Staré dámy.

Při druhém gólu Juventusu to byl znovu český reprezentant, který si naběhl z levé strany na hranici pokutového území, kde brilantní přihrávkou našel ve vápně volného Trezegueta. Ten stanovil konečné skóre zápasu na 2:0. Český obránce si za svůj výkon v utkání vysloužil od deníku Gazzetta dello Sport vysokou známku 7,5.

„Jsem opravdu šťastný, nebyl jsem na tom nejlépe po utkání s Fiorentinou, ale já se vždy dívám dopředu a vždy jdu na hřiště s tím podat tam nejlepší výkon,“ řekl na webových stránkách Juventusu obránce, který do současné chvíle odehrál v dresu české reprezentace 51 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky.

„Tým předvedl kolektivní výkon a jsem rád, že jsme dokázali vyhrát důležitý zápas. Teď už jen potřebujeme, abychom takovéto výkony předváděli i v dalších utkáních,“ přeje si Grygera, který se svým týmem v dalším kole italské ligy přivítá Neapol. Že má Stará dáma týmu nováčka z jihu Itálie co oplácet naznačuje říjnová porážka 1:3, kterou Juventus utrpěl i vinou dvou inkasovaných gólů z penalt.

Reklama

Související témata: