Hlavní obsah

Berlusconi má zájem o Ševčenka, ne o Ronaldinha

Prezident fotbalového klubu AC Milán Silvio Berlusconi prozradil, že se jeho klub neuchází o angažovaní hvězdného záložníka Barcelony Ronaldinha. Na druhé straně ovšem zopakoval své přání přivést do milánského klubu znovu ukrajinského útočníka Andreje Ševčenka. „Věřím, že je Ševčenko stále dobrým fotbalistou,“ myslí si o hráči Chelsea Berlusconi.

Foto: ČTK/AP

Andrej Ševčenko ještě v dresu AC Milán

Článek

„Ronaldinho nebyl nikdy hráčem, na kterého bychom upínali naši pozornost, protože víme, že tým nepotřebuje hráče jeho vlastností,“ řekl Berlusconi na adresu jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti, který v této sezóně odehrál v dresu Barcelony doposud 26 utkání, v nichž se mu podařilo devětkrát rozvlnit síť soupeře.

„V týmu máme mimořádné hráče jako jsou například Kaká nebo Pato, a se vší úctou, spojením s Ronaldinhem bychom se dostali do úskalí,“ vysvětlil prezident Realu důvod, proč nemá o talentovaného brazilského ofenzivního fotbalistu zájem.

Jinak ovšem hledí na možné angažování ukrajinského útočníka Ševčenka, který už v milánském AC působil v letech 1999 - 2006. Za tu dobu odehrál v červenočerném dresu 208 zápasů, ve kterých vstřelil úctyhodných 127 gólů.

„Hledáme hráče světových formátů. Věřím, že by Ševčenko mohl být stále dobrý. Po psychické stránce je ve vynikajícím stavu. Zůstal v našich srdcích,“ řekl Berlusconi o současném útočníkovi Chelsea, který v dresu londýnského týmu doposud nastoupil ke čtyřiceti zápasům se statistikou 10 vstřelených branek.

Reklama

Související témata: