Hlavní obsah

AS Řím doma otočil zápas s AC Milán a na Inter ztrácí tři body

Fotbalisté AS Řím v 28. kole italské ligy dokázali během tří minut otočit sobotní zápas s AC Milán a nadále se drží v boji o titul. Na vedoucí Inter Milán ztrácejí jen tři body, odehráli však o jedno utkání více. Třetí Juventus za nimi zaostává už o deset bodů.

Článek

Milán, v jehož dresu dnes chyběl zraněný český reprezentant Marek Jankulovski, se po vyřazení z Ligy mistrů chtěl na římský celek vytáhnout a dlouho se mu to dařilo. K precizní obraně totiž deset minut po změně stran přidal i přesný zásah Kaká. Jenže Římany zachránili střídající hráči. Dvanáct minut před koncem nejprve Giuly srovnal a o tři minuty později otočil skóre Vučinič.

Udine doma uhrálo remízu 2:2 s Laziem Řím. Hosté sice dvakrát vedli, ale o plný bodový zisk přišli čtyři minuty před koncem, kdy vyrovnal Di Natale. V samém závěru navíc mohlo Udine zápas otočit, ale Pepe ve vyložené šanci selhal. Udine tak ztrácí na pátý AC Milán pět bodů.

V dresu domácích odehrál 84 minut český zadák Tomáš Zápotočný, na straně Lazia zůstal reprezentační obránce David Rozehnal opět jen na lavičce náhradníků.

Itálie - 28. kolo
Udine - Lazio Řím 2:2 (56. Ferronetti, 86. Di Natale - 12. Rocchi, 80. Ledesma), AS Řím - AC Milán 2:1 (78. Giuly, 81. Vučinič - 56. Kaká).

Reklama

Související témata: