Hlavní obsah

Lazio porazilo v derby AS, AC Milán prohrál na domácím hřišti

ŘÍM/PRAHA

Městské derby mezi Laziem a AS Řím přineslo ve 29. kole italské Serie A velice napínavý zápas, v němž se vedení přelévalo z jedné strany na druhou. Vítězství si nakonec připsali fotbalisté Lazia, kterým výhru zařídil v poslední minutě utkání Behrami. Ani jeden z milánských velkoklubů si po 29. kole Serie A nepřipíše tři body za vítězství. AC Milán, za který nastoupil od začátku Marek Jankulovski, prohrál na vlastním hřišti se Sampdorií Janov 1:2. Inter pouze remizoval na půdě Janova.

Článek

Očekávané derby mezi římskými AS a Laziem přineslo zápas plný zvratů. Jako první se radovali fotbalisté druhého týmu probíhající sezóny, které poslal ve 31. minutě do vedení Rodrigo Taddei. Ještě do konce prvního poločasu se ale podařilo Laziu vyrovnat. Branku do kabin zařídil Goran Panděv.

Vývoj utkání poprvé otočil v 58. minutě Tommaso Rocchi, který poslal domácí Lazio do vedení díky proměněné penaltě. Po vyrovnávací brance Perrotty se dlouho zdálo, že si týmy rozdělí po bodu. Rozhodnutí přišlo až v 90. minutě, v níž tři body pro Lazio zařídil Valon Behrami.

Sampdorie porazila AC Milán

Fotbalisté AC Milán se trápí dál. Po vyřazení z Ligy mistrů a nedělní prohře na hřišti AS Řím prohráli na domácím hřišti i se Sampdorií Janov. Hosté o své výhře rozhodli v první polovině úvodního poločasu. Ve dvanácté minutě otevřel skóre utkání obránce Christian Maggio. Podruhé se aktuálně šestý tým Serie A radoval v minutě 25., v níž se trefil Genaro Delvecchio.

Favorit, za něhož nastoupil od začátku utkání i český reprezentant Marek Jankulovski, ještě dokázal v 71. minutě snížit díky brance Alberta Paloschiho. Víc už se ale milánským s výsledkem udělat nepodařilo. Sampdoria potvrdila dobrou formu, když neprohrála ve čtvrtém utkání v řadě, a po výhře 2:1 stáhla náskok právě AC Milán na pátém místě na jeden bod.

Vedoucí tým soutěže Inter Milán zavítal na hřiště FC Janov a už od 12. minutě vedl, když se trefil David Suazo. Plány na klidný zisk tří bodů hostům narušil Pelé, který se nechal minutu před koncem první půle vyloučit. Přesilovku domácí využili pět minut před koncem utkání, kdy vyrovnal Marco Borriello.

Fiorentina vyhořela v Neapoli

O překvapení se postarali fotbalisté Neapole, jimž se podařilo porazit Fiorentinu, čtvrtý celek tabulky. Tři body získali svěřenci trenéra Edyho díky dvěma brankám Ezequiela Lavezziho v průběhu osmi minut. Poprvé se argentinský útočník trefil ve 23. minutě, druhý gól přidal v minutě jednatřicáté. Neapol porazila mužstvo z Florencie 2:0.

Za Juventus, který se představil na trávníku sestupem ohroženého Empoli, od začátku zápasu nenastoupil ani Zdeněk Grygera, ani Pavel Nedvěd. Prvně jmenovaný se dostal na hřiště ve 29. minutě, když vystřídal Molinara. Stará dáma si ale odvezla pouze bod za bezbrankovou remízu.

Siena i s Lukášem Jarolímem v základní sestavě remizovala na hřišti Catanie také bez branek. Tomáš Zápotočný z Udine se naopak na trávníku FC Turín neobjevil, jeho tým však zvítězil brankou Pepeho z 25. minuty 1:0.

29. kolo italské Serie A:
AC Milán - Sampdoria 1:2, Cagliari - Atalanta 1:0, Catania - Siena 0:0, Empoli - Juventus 0:0, FC Janov - Inter Milán 1:1, Livorno - Reggina 1:1, Neapol - Fiorentina 2:0, Parma - Palermo 2:1, FC Turín - Udine 0:1, Lazio - AS Řím 3:2.

Reklama

Související témata: