Hlavní obsah

Sampdoria - Hellas Verona 2:1Jankto byl u výhry Sampdorie, šlágr kola ovládl Juventus

Řím

Český fotbalista Jakub Jankto odehrál v italské lize celý zápas při výhře Sampdorie 2:1 nad Veronou. Obrat zařídil dvěma góly sedmatřicetiletý kanonýr Fabio Quagliarella. Dnešní program Serie A pokračuje beze změn navzdory výzvě italského ministra sportu Vincenza Spadafory k zastavení soutěže. Ve večerním šlágru pak Juventus vyhrál nad Interem Milán 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto při tréninku reprezentace.

Článek

Nedělní program Serie A se odehrál beze změn navzdory výzvě italského ministra sportu Vincenza Spadafory k zastavení soutěže. Ministr požádal krátce před plánovaným výkopem zápasu v Parmě o odložení všech pěti dnešních utkání kvůli šíření koronaviru v zemi.

Juventus ztratil v aktuální sezoně doma ve 13 zápasech jen dva body a se třetím Interem si poradil díky dvěma gólům ve druhém poločase. V 55. minutě se nejprve dostal k míči ve vápně Cristiano Ronaldo a jeho práce využil k přesnému zakončení Aaron Ramsey. V 68. minutě si velšský záložník narazil míč se střídajícím Paulem Dybalou a ten střelou vnějším nártem potvrdil vítězství.

"Stará dáma" se dostala o bod před druhé Lazio Řím. Inter prohrál poprvé v sezoně dva ligové duely za sebou a na první příčku ztrácí už devět bodů.

Sampdoria ještě v 77. minutě prohrávala, pak se ale trefil Quagliarella. Nejlepší střelec loňské sezony Serie A dokonal obrat v 86. minutě, kdy proměnil penaltu. Sampdoria se dostala ze sestupového pásma na 16. místo, Verona je osmá.

AC Milán nepomohl proti FC Janov k bodům ani gól Zlatana Ibrahimovice. Hvězdný švédský útočník snížil v 77. minutě po závaru před brankou a vstřelil svůj čtvrtý soutěžní gól po návratu do italské ligy.

Janov výsledek 2:1 udržel a připsal si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Díky tomu je na 17. místě, "Rossoneri" jsou sedmí.

V Parmě se začalo se zpožděním hodinu a čtvrt a domácí fotbalisté nezískali ze souboje s dosud posledním Spalem ani bod. Před prázdnými tribunami rozhodl o vítězství Ferrary 1:0 v 70. minutě z pokutového kopu Andrea Petagna. Jeho tým bodoval po pěti zápasech a nejméně do pondělního utkání Brescie se Sassuolem se odpoutal z posledního místa.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Parma - Spal Ferrara 0:1 (70. Petagna z pen.)
AC Milán - FC Janov 1:2 (77. Ibrahimovic - 7. Panděv, 41. Cassata)
Sampdoria Janov - Hellas Verona 2:1 (77. a 86. z pen. Quagliarella - 32. Zaccagni)
Udine - Fiorentina 0:0
Juventus Turín - Inter Milán 2:0 (55. Ramsey, 68. Dybala)

Reklama

Související témata: