Hlavní obsah

Brazilec Ronaldo už po operaci chodí sám a chce se vrátit

ŘÍM

Brazilský fotbalový útočník Ronaldo už po operaci kolena odložil berle. Zavrhl i myšlenky na konec kariéry a začíná s rehabilitací, po níž by se chtěl v závěru roku vrátit na trávník.

Článek

Útočník AC Milán si 13. února v utkání proti Livornu přetrhl vazy v levém koleně a musel na operaci. Krátce poté přiznal, že neví, zda bude jeho kariéra ještě pokračovat.

Teď už je to ale podle klubového magazínu docela jiný Ronaldo než ztrápený invalida z únorových dnů. Chodí bez berlí a pilně rehabilituje. "Bolest je pryč a v rehabilitaci dělám pokroky, s nimiž jsem také spokojen," řekl fotbalista.

Teď jej čeká další cesta do Paříže, kde se podrobí kontrole u svého chirurga Gerarda Saillanta. Pokud mu dá i on dobrozdání, cesta k návratu bude pro jedenatřicetiletého kanonýra otevřená. "Už jsem si jistý, že se brzo vrátí," přidal se k optimistům spoluhráč Kaká.

"V nejbližších týdnech začneme posilovat, koleno už snese plné zatížení. Výsledky jsou lepší, než jsme čekali," řekl ošetřující lékař Bruno Mazziotti.

V minulosti se Ronaldo, nejlepší střelec historie světových šampionátů, podrobil dvěma operacím druhého kolena. S tím ale už od roku 2000 žádné větší problémy nemá.

Reklama

Související témata: