Hlavní obsah

Mourinho popřel, že by jednal s Interem Milán o angažmá

škvČTK

Portugalský fotbalový kouč José Mourinho, jenž je od září bez práce, údajně odjel v pátek vyjednávat s vedením Interu Milán o případném novém angažmá. Oznámil to jeho osobní poradce Eladio Parames, sám trenér však svou cestu do Itálie popřel. Vedoucí tým italské ligy trénuje Roberto Mancini, ten se ale po vyřazení z Ligy mistrů nechal slyšet, že uvažuje po sezoně o odchodu z Interu.

Článek

Jakékoli spekulace o změně trenéra zatím majitel Interu Massimo Moratti důrazně odmítá. "Už mě nebaví tyto zvěsti pořád vyvracet," prohlásil rezolutně Moratti. Během dneška se k situaci vyjádřil i sám Mourinho, jenž v rozhovoru pro portugalskou agenturu Lusa svou cestu do Itálie popřel: "Není pravda, že bych jel do Milána a mluvil s Morattim, kterého ani osobně neznám," řekl.

Bývalý kouč londýnské Chelsea Mourinho, jenž prý do Milána odjel i se svým agentem Jorgem Mendesem, už se v nedávné době vyslovil, že by se mu líbilo trénovat v Itálii nebo ve Španělsku. O jeho případném odchodu do Interu se navíc mluví od počátků jeho trenérské nečinnosti.

Výsledek jednání však bude záviset zřejmě především na Mancinim. Ten má v Interu smlouvu ještě na další čtyři roky a jeho výroky o možném odchodu přišly krátce po velkém zklamání. Inter sice opět míří k titulu v Serii A, ale druhý rok po sobě vypadl v Lize mistrů už v osmifinále.

Reklama

Související témata: