Hlavní obsah

Milánský AC ztratil doma smolně všechny body s Bergamem

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán překvapivě prohráli v 31. kole italské ligy na domácím stadiónu s Bergamem 1:2 a klesli v tabulce Serie A už na šesté místo. Hosté zaskočili favorita dvěma góly v závěrečné čtvrthodině první půle, pět minut před koncem zápasu už pouze snížil veterán Paolo Maldini.

Článek

Milánští pak dohrávali zápas bez vyloučeného Alessandra Nesty, přesto měli možnost ještě vyrovnat, ale Andrea Pirlo nedal v poslední minutě penaltu. Už dříve v utkání rozhodčí podle všeho chybně upřel gól Clarenci Seedorfovi kvůli domnělému ofsajdu.

Milánský velkoklub tak bez rekonvalescenta Marka Jankulovského ztratil další body v boji o pohárovou Evropu, na jeho poslední postupové místo se dotáhla Sampdoria Janov, která vyhrála 2:0 v Empoli.

Na pátou pozici se po neděli posunulo Udine, které porazilo čtvrtou Fiorentinu 3:1. Zápas svedl proti sobě české obránce Tomáše Zápotočného a kapitána hostů Tomáše Ujfalušiho. Udine se svému soupeři přiblížilo v tabulce na rozdíl tří bodů.

Utkání Juventus Turín - Parma bylo odloženo kvůli úmrtí fanouška hostujícího celku. Všem ostatním zápasům předcházela před úvodním hvizdem minuta ticha.

Italská fotbalová liga, 31. kolo:
AC Milán - Bergamo 1:2 (85. Maldini - 32. Floccari, 42. Langella), Udine - Fiorentina 3:1 (13. Inler, 72. Di Natale, 76. Quagliarella - 64. Vieri), Catania - FC Turín 1:2 (3. Spinesi - 4. Diana, 64. Di Michele), FC Janov - Reggina 2:0 (59. Borriello, 90.+2 Rossi), Empoli - Sampdoria Janov 0:2 (7. Sammarco, 16. Marzoratti vlastní), Livorno - Siena 0:0, Neapol - Palermo 1:0 (90. Hamšík).

Reklama

Související témata: