Hlavní obsah

Italský fotbalista měl poselství pro fanoušky kvůli koronaviru. Co jim vzkázal?

Reggio Emilia/Praha

Sportovní svět se postupně zastavuje kvůli opatřením proti šíření koronaviru. Rušení sportovních akcí zavedlo Česko, Švýcarsko, Slovensko, Polsko i Itálie a s největší pravděpodobností je budou následovat další země. Italská Serie A bude zastavena minimálně do 3. dubna. Stihl se už dohrát pouze pondělní duel domácího Sassuola proti Brescii. Symbolicky se tak na přechodnou dobu s fanoušky rozloučil fotbalista Francesco Caputo. Co jim vzkázal?

Foto: Sport.cz

Fotbalista Sassuola Francesco Caputo si pro fanoušky připravil vzkaz.

Článek

Dvaatřicetiletý útočník domácího celku Francesco Caputo se v pondělní dohrávce 26. kola Serie A proti Brescii blýskl dvěma góly. Tribuny mu ale neaplaudovaly, byly totiž prázdné. Přesto fotbalista ukázal, že zdraví je důležitější než sport.

Po jedné ze svých tref se Caputo vydal ke kameramanovi, aby divákům u televize předal své poselství. „Všechno bude v pořádku. Zůstaňte doma v bezpečí," bylo napsáno na papíře.

Italská vláda v pondělí večer zavedla karanténu v celé zemi. V Itálii už se potvrdilo od minulého měsíce 9172 případů nákazy, z toho 463 osob zemřelo. Sportovní dění se kvůli koronaviru omezilo i v Česku. Stát zakáže ode dnešních 18:00 veškeré akce nad 100 lidí.

Reklama

Související témata: