Hlavní obsah

AS Řím porazil Janov a na lídra Inter Milán ztrácí jediný bod

ŘÍM

Až gólem v z penalty deset minut před koncem zažehnali fotbalisté AS Řím klopýtnutí ve stíhací jízdě za lídrem italské ligy Interem Milán. Na vlastním stadiónu v sobotu vyhráli 3:2 nad Janovem, přestože v průběhu druhého poločasu během 60 vteřin promrhali dvougólové vedení. Na druhém místě tak za Interem zaostávají o jediný bod, "nerazzuri" však mají nedělní zápas v Bergamu k dobru.

Článek

Klub z "Věčného města" opět nastoupil bez zraněného kapitána Franceska Tottiho a nemohl si přát lepší úvod do zápasu. V 18. minutě už vedl 2:0, když skórovali Rodrigo Taddei a Mirko Vučinič, který se pěkně trefil ranou z otočky zhruba z 20 metrů.

Když už to vypadalo, že domácí zápas v pohodě dohrají, podařilo se Janovu vyrovnat. A to, co AS Řím dokázal za 18 minut, Janovu se po přestávce povedlo za šedesát vteřin. V 58. minutě snížil na rozdíl jediné branky Marco Rossi a vzápětí vyrovnal střídající Julio César de León.

Krok s favorizovaným celkem držel Janov až do 80. minuty. Pak ve vápně zbytečným skluzem fauloval Marco Borriello domácího Taddeie a z nařízené penalty zařídil AS výhru Daniele De Rossi.

Tři body za vítězství 3:1 nad Cagliari si připsal AC Milán a posunul se v neúplné tabulce na páté místo o bod za čtvrtou Fiorentinu. Skóre otevřel už v 8. minutě Brazilec Kaká a po půlhodině hry vnesl klid do milánských řad kanonýr Inzaghi. Conti sice krátce po přestávce snížil, výhru favorita nad sestupem ohroženým klubem nicméně brzy nato pojistil svým druhým gólem Inzaghi. V sestavě vítězů se neobjevil zraněný Marek Jankulovski.

Itálie - 32. kolo:
AS Řím - FC Janov 3:2 (14. Taddei, 18. Vučinič, 80. De Rossi z pen. - 58. Rossi, 59. De León), AC Milán - Cagliari 3:1 (31. a 59. Inzaghi, 8. Kaká - 49. Conti).

Reklama

Související témata: