Hlavní obsah

Nedvěd skončil po srážce hlavou v nemocnici

Český fotbalista Pavel Nedvěd kvůli zranění hlavy nedohrál nedělní zápas Juventusu v italské lize na hřišti Palerma. Bývalý reprezentační kapitán se ve 23. minutě srazil v souboji hlavou s domácím Robertem Guanou a stejně jako soupeř byl odnesen z trávníku na nosítkách a převezen do nemocnice na vyšetření. Podle serveru gazetta.it by nemělo být Nedvědovo zranění vážné.

Článek

V pořádku by měl být i hráč Palerma, které nakonec vyhrálo 3:2. Nedvěd musel ze hřiště ve chvíli, kdy Palermo vedlo 1:0 po gólu Amauriho. Brazilský útočník sice v samém závěru první půle zvýšil na 2:0, Juventusu se ale po přestávce podařilo vyrovnat. Postaral se o to Alessandro Del Piero, který se trefil v 52. a 71. minutě. To už na hřišti nebyl ani druhý Čech v sestavě Juventusu, místo obránce Zdeňka Grygery nastoupil po pauze Hasan Salihamidžič.

Turínský celek sahal i po vítězství, svůj tlak ale nedokázal přeměnit v branku, místo toho se z ojedinělé šance prosadili domácí. Obránce Palerma Mattia Cassani se minutu před koncem dostal po přímém kopu k odraženému míči a ranou z 26 metrů nedal Buffonovi šanci.

Fotbalisté Interu Milán si v čele drží i šest kol před koncem ligy čtyřbodový náskok. Obhájci titulu zvítězili 2:0 na hřišti Atalanty Bergamo a odpověděli na sobotní výzvu druhého AS Řím, který zdolal 3:2 Janov.

Gól Vieiry byl kontroverzní 

Skóre v Bergamu otevřela kontroverzní branka Patricka Vieiry, který se trefil hlavou po rohovém kopu. Podle domácích však v souboji fauloval Maximiliana Pellegrina. Čtvrt hodiny před koncem přidal pojistku teprve sedmnáctiletý útočník Mario Balotelli, který vstřelil svůj první ligový gól.

Dobré vyhlídky na postup do předkola Ligy mistrů si dál drží Fiorentina, která porazila 2:0 Regginu i bez obránce Tomáše Ujfalušiho, jenž chyběl i mezi náhradníky.

V základní sestavě Udine opět nastoupil obránce Tomáš Zápotočný a jeho tým remizoval 1:1 v Sieně. Udine sice od 69. minuty prohrávalo, ale osm minut nato vyrovnal střídající Floro Flores. Lukáš Jarolím hájící barvy Sieny proseděl celé utkání na lavičce náhradníků.

Úspěšný trenérský debut v italské lize absolvoval slavný gólman Walter Zenga, jenž v týdnu převzal Catanii. Jeho tým udělal výhrou 3:0 nad Neapolí krok k záchraně. Kouzlo nového kouče zafungovalo také v týmu Empoli, který vyhrál 1:0 na hřišti FC Turín a potěšil Gigiho Cagniho, který se na jeho lavičku vrátil po čtyřech měsících.

Itálie - 32. kolo:
FC Turín - Empoli 0:1 (88. Vanucchi), Bergamo - Inter Milán 0:2 (21. Vieira, 74. Balotelli), Parma - Lazio Řím 2:2 (17. Budan, 43. Paci - 35. Panděv, 38. Bianchi), Siena - Udine 1:1 (69. Kharja - 77. Floro Flores), Sampdoria Janov - Livorno 2:0 (67. Maggio, 85. Bonazzoli), Catania - Neapol 3:0 (4. Colucci, 16. Spinesi, 48. Vargas), Fiorentina - Reggina 2:0 (23. Pazzini, 90.+2 Mutu), Palermo - Juventus 3:2 (11. a 45. Amauri, 89. Cassani - 52. a 71. Del Piero).

Reklama

Související témata: