Hlavní obsah

Koronavirus má další italský fotbalista Gabbiadini ze Sampdorie

Janov

Útočník Sampdorie Manolo Gabbiadini je po obránci Danielem Ruganim z Juventusu Turín druhým fotbalistou v italské lize, který byl pozitivně testován na koronavirus. Janovský klub, kde působí i český reprezentační záložník Jakub Jankto, nastoupil do karantény.

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Manolo Gabbiadini (vpravo) ze Sampdorie a Martin Caceres z Fiorentiny.

Článek

Izolaci zvolil i druholigový německý Hannover kvůli nákaze druhého hráče A-týmu Jannese Horna. Před ním měl pozitivní test na koronavirus jiný obránce Timo Hübers jako první profesionální fotbalista v Německu.

Podle webu Sampdorie má Gabbiadini mírnou horečku, ale jinak se mu daří dobře. Osmadvacetiletý útočník odehrál hodinu v nedělním ligovém utkání s Hellasem Verona, který se kvůli epidemii koronaviru uskutečnil bez diváků.

"Rád bych poděkoval všem, kteří mi napsali. Dostal jsem už mnoho zpráv. Chci všechny uklidnit, že jsem v pořádku. Dodržujte pravidla, zůstaňte doma a všechno se vyřeší," napsal na sociální sítě Gabbiadini, jenž v této sezoně za Sampdorii odehrál 23 soutěžních zápasů a vstřelil sedm gólů.

Juventus informoval o Ruganiho pozitivním testu ve středu večer. Do karantény zamířil nejen celý turínský klub, ale také Inter Milán, který proti Juventusu hrál v neděli. Stejný postup kvůli Gabbiadinimu zvolil také Hellas.

V Itálii se koronavirem dosud nakazilo přes 12.000 lidí a víc než 800 jich zemřelo. Italská vláda vyhlásila v pondělí celostátní karanténu. Kvůli rozšíření koronaviru má Serie A pauzu minimálně do 3. dubna.

Reklama