Hlavní obsah

Situace je kritická! hlásí z Itálie český obránce

Brescia/Praha

Prožíval svoji nejlepší sezonu v kariéře. Byť je s Brescií v italské fotbalové lize poslední, obránce Aleš Matějů od začátku tohoto ročníku pravidelně nastupoval. Jenže pandemie nového typu koronoviru, která se v Itálii rozrostla do obřích rozměrů, změnila příznivé období na peklo.

Foto: Sport.cz

Aleš Matějů v dresu Brescie.

Článek

„Situace je dost kritická. Bohužel jsou tu už případy, které se týkají vyloženě fotbalu, nakažení jsou dva hráči ze Serie A. Sám jsem zvědavý, jak se to bude řešit," řekl Sport.cz Matějů.

Celá Itálie je v karanténě, několik dnů už je tedy bez tréninku. „Jsem doma s přítelkyní. Všechno je zavřené až na obchody. Nikam nechodíme, čekáme, jak se rozhodne svaz. Jaké budou další nařízení," uvádí 23letý obránce, který je přes sociální sítě v kontaktu s několika spoluhráči.

„Celkově, hráči v Itálii jsou nervózní. Mají obavy, není se čemu divit. Nákaza se dostala do fotbalu, strach mají všichni. Pokud by se zápasy hrály bez diváků, pravděpodobnost nakažení je i tak poměrně velká. Na jedno místo se sjede dost lidí, spíte na hotelech, cestujete autobusy nebo letadly," podotýká Matějů.

Dny tráví s přítelkyní, jen občas vyrazí nakoupit potraviny. „Netflix jede pořád, koukáme na seriály. Jednou za čas jdu nakoupit. Máme menší zásoby, kdyby se na pár dnů zavřely. Není to sranda," povídá bývalý obránce Plzně.

Z okna bytu vidí na hlavní silnici, na jindy frekventované třídě je minimální provoz. „Nejezdí už ani autobusy, poslední tři dny jsem je neviděl. Lidi se venku procházejí jen zřídka, osmdesát procent z nich nosí roušku," uvádí Matějů, který je v častém kontaktu s rodinou. „Pro moje nebližší to není příjemné, mají o mě starost. Dělám maximum, abych se tomu vyhnul. Snad opatření zaberou a epidemie skončí," přeje si Matějů.

Reklama

Související témata: