Hlavní obsah

Podle trenéra Juventusu Nedvěd na EURO pojede

TURÍN

Český záložník Pavel Nedvěd podle trenéra Juventusu Turín stoprocentně pojede na fotbalové mistrovství Evropy. Kouč Claudio Ranieri navíc na sobotní tiskové konferenci před nedělním duelem Serie A s Bergamem prohlásil, že si je jistý, že pětatřicetiletá hvězda po sezóně neukončí kariéru, ale naopak o rok prodlouží se "Starou dámou" v létě končící smlouvu.

Článek

"Rozhodně v létě neukončí kariéru. A i proto jsem přesvědčen, že se vrátí do národního týmu a bude hrát na mistrovství Evropy. Pořád vydrží běhat, pořád ho fotbal baví a pořád se při zápase dokáže naštvat. Je to ten starý Pavel, který je hladový po úspěchu," řekl Ranieri novinářům.

O návratu Nedvěda do reprezentace se začalo mluvit poté, co kapitána Tomáše Rosického dlouho trápí zranění podkolenních šlach a jeho start na červnovém šampionátu v Rakousku a Švýcarsku je nejistý.

Nedvěd navíc nedávno v Itálii rozpoutal vlnu spekulací o konci kariéry. Pětatřicetiletý záložník totiž prohlásil, že o prodloužení smlouvy bude s klubem jednat až ve chvíli, kdy si Juventus zajistí postup do Ligy mistrů. Klub je pět kol před koncem na třetím místě, které zaručuje pouze předkolo, a na druhou příčku zajišťující přímý postup do základní skupiny prestižní soutěže ztrácí sedm bodů.

"Pavlova smlouva je pouze formalita. Z Turína rozhodně neodejde, to by mě hodně překvapilo. Víte, když vám je přes třicet, tak je strašně těžké pověsit kopačky na hřebík, protože si hraní mnohem víc vážíte," citovaly Ranieriho oficiální internetové stránky klubu.

Reklama

Související témata: