Hlavní obsah

Totti musí na operaci a nebude hrát pět až šest měsíců

ŘÍM

Kapitán AS Řím Francesco Totti se v neděli podrobí operaci pravého kolena a mimo hru bude pět až šest měsíců. Italský fotbalista se zranil při sobotní remíze 1:1 s Livornem v Serii A a následná vyšetření potvrdila obavy, že si při pokusu o střelu přetrhl přední zkřížený vaz.

Článek

"Zasáhlo mě to, ale už jsem zažil horší časy. Vrátím se ještě silnější než dřív," citovala agentura AP jednatřicetiletého útočníka, který se zákroku podrobí na římské klinice Villa Stuart. Pro Tottiho jde již o druhé vážné zranění v kariéře. Před dvěma lety si zlomil levou nohu a lékaři mu pak při operaci zpevnili kotník kovovou deskou a deseti šrouby.

Navzdory tomu, že Totti přijde o zbytek sezóny a s největší pravděpodobností také o velkou část zápasů v základní skupině v příštím ročníku Ligy mistrů, neztratila římská hvězda smysl pro humor. "Alespoň se mnou nemusí zabývat disciplinární komise. Mluvilo se o trestu za nadávání rozhodčímu, ale teď jsem se zranil, takže jsem jim ušetřil práci," v žertu připomněl nedávný duel s Udine, kde se dostal do konfliktu se sudím.

Mistr světa z roku 2006 se v sobotním duelu zranil pár minut před přestávkou, když upadl při pokusu o střelu. "V úvodu zápasu mě v noze píchlo, ale nevěnoval jsem tomu pozornost. Osud ke mně nebyl moc přívětivý, protože v poslední době jsem měl dost zdravotních potíží," připomněl bývalý italský reprezentant bolesti zad a natržený sval v levém stehnu, kvůli kterému zmeškal oba osmifinálové duely Ligy mistrů s Manchesterem United.

Reklama

Související témata: