Hlavní obsah

Kaká a Del Piero se v italské lize blýskli hattrickem

Dva hattricky byly v neděli k vidění v italské fotbalové lize. O první se postaral Alessandro Del Piero, který třemi góly pomohl Juventusu Turín k výhře 4:0 nad Bergamem, druhým střelcem dne byl Brazilec Kaká, který zařídil vítězství AC Milán 5:1 nad Regginou.

Článek

Del Piero na sebe v duelu s Bergamem nejprve upozornil přímým kopem, po němž po 47 vteřinách hry otevřel skóre zápasu Nicola Legrottaglie. Pak už úřadoval třiatřicetiletý kapitán "Staré dámy".

V šesté minutě se trefil po přihrávce Davida Trezegueta, do konce poločasu ještě Del Piero stihnul zvýšit na 3:0. Na zkompletování hattricku si musel italský reprezentant počkat až do 65. minuty, kdy si zopakoval spolupráci s Trezeguetem.

Zdeněk Grygera s Pavlem Nedvědem odehráli v dresu Juventusu celý zápas.

Kaká měl na rozdíl od Del Piera při svém hattricku mnohem snazší situaci. První dva góly vstřelil z penalt, třetí gól přidal v 68. minutě, když se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Výhra udržela AC naději na postup do předkola Ligy mistrů, když na čtvrtou Fiorentinu ztrácí čtyři kola před koncem čtyři body.

Italská liga - 34. kolo:
AC Milán - Reggina 5:1 (8., 33. oba z pen. a 68. Kaká, 73. Intaghi, 89. Pato - 40. Barreto), Bergamo - Juventus Turín 0:4 (6., 34. a 65. Del Piero, 1. Legrottaglie), Cagliari - Empoli 2:0 (10. Acquafresca, 64. Fini), Catania - Lazio Řím 1:0 (34. z pen. Spinesi), Parma - Neapol 1:2 (23. z pen. Budan - 45. z pen. Domizzi, 73. Bogliacino), Sampdoria Janov - Udine 3:0 (44. a 55. z pen. Bellucci, 24. Cassano), Siena - FC Janov 0:1 (25. Konko).

Reklama

Související témata: