Hlavní obsah

Moggi a Juventus čelí dalšímu obvinění z korupce

ŘÍM

Bývalý šéf Juventusu Luciano Moggi a turínský klub byli podruhé obviněni z korupce. Podle italského fotbalového svazu FIGC spolu s hlavními aktéry předloňského úplatkářského skandálu, po němž byl Juventus přeřazen za trest do druhé ligy, čelí obvinění i devět současných a bývalých rozhodčích.

Článek

Moggi se prý spolu s rozhodčími pokusil vybudovat tajnou komunikační síť. Podle FIGC sudím rozdával zahraniční telefonní karty, aby s nimi mohl bezpečně komunikovat. Tři z obviněných a nejmenovaných sudích stále působí v italské nejvyšší soutěži. V první vlně vyšetřování byl Moggi potrestán pětiletým zákazem působení ve fotbale za ovlivňování nasazování sudích na zápasy. Juventusu hrozí další trest kvůli tomu, že Moggi pro něj v době své nekalé činnosti pracoval.

Bývalý šéf "Staré dámy" byl navíc obviněn z porušení pravidel FIGC, když údajně v době působení v Juventusu figuroval ve vedení Messiny. Klub nyní hraje druhou ligu, v inkriminované době, kdy vypukl korupční skandál, však působil v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: