Hlavní obsah

Nedvěda láká už druhý japonský klub

TOKIO

O českého fotbalistu Pavla Nedvěd projevil zájem další klub z japonské ligy. Pětatřicetiletého záložníka, kterému v létě končí smlouva v Juventusu Turín, by rádo získalo vedení Jubilo Iwata. Již v únoru se ozvalo FC Tokio, jehož zástupci byli ochotni za Nedvěda zaplatit deset miliónů dolarů (asi 178 miliónů korun).

Článek

"V současné době jednáme o Nedvědovi s Juventusem. Doufáme, že se všechno vyřeší během května," citoval list Sports Nippon prezidenta klubu z Iwaty Jošia Mabučiho.

Trojnásobným japonským šampiónům nevyšla minulá sezóna ani vstup do letošního ligového ročníku a vedení se rozhodlo přivést zahraniční posily. Momentálně má klub v kádru 33 japonských hráčů a jednoho Brazilce.

Za Jubilo hrál na sklonku kariéry v letech 1995 až 1998 mistr světa z roku 1994 Carlos Dunga, současný trenér brazilské reprezentace. Jeho spoluhráčem býval i nejlepší střelec světového šampionátu v roce 1990 a bývalý útočník Juventusu Salvatore Schillaci.

Nedvěd momentálně drží v napětí ohledně své budoucnosti nejen vedení a fanoušky Juventusu, ale také české reprezentace. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 zvažuje, že se vrátí do národního týmu a bude hrát na červnovém mistrovství Evropy. Podle svého agenta Mina Raioly se Nedvěd vyjádří k účasti na Euru v Rakousku a Švýcarsku příští týden.

Juventusu už pomohl bývalý kapitán české reprezentace minimálně ke třetímu místu v italské lize a postupu do předkola Ligy mistrů. Zda bude ve slavném klubu pokračovat, zatím neřekl.

Pokud by Nedvěd zamířil do Japonska, následoval by kroky dalších slavných fotbalistů. V tamní soutěži působili Bulhar Christo Stoičkov, anglický kanonýr Gary Lineker či Brazilec Zico. Z Čechů si v Japonsku zahráli například záložníci Pavel Horváth a Ivan Hašek, který tam i trénoval.

Reklama

Související témata: