Hlavní obsah

AC Milán vyhrál derby a zkomplikoval Interu boj o titul

MILÁN

Boj o titul v italské fotbalové lize se před závěrečnými dvěma koly zamotal. AC Milán v neděli v derby porazil 2:1 vedoucí Inter, ke kterému se na rozdíl tří bodů přiblížil AS Řím díky jasné výhře 3:0 nad Sampdoriií Janov. AC Milán se dostal na čtvrtou pozici před Fiorentinu, která překvapivě prohrála v Cagliari a na místo zaručující účast v předkole Ligy mistrů ztrácí bod.

Článek

Fotbalisté AC Milán vrátili Interu podzimní porážku, o jejich výhru se zasloužili v posledních zápasech produktivní Kaká a Inzaghi. Krátce po změně stran nejprve Brazilec našel na malém vápně hlavičkujícího Inzaghiho, který dal již devátou branku z posledních pěti zápasů. Chvíli nato Ambrosini vystihl rozehrávku hostí a Kaká sám proti brankáři nezaváhal. Inter dokázal již pouze snížit po přímém kopu Cruze.

V dresu AC hrál od 41. minuty český reprezentant Marek Jankulovski, jenž vystřídal zraněného Favalliho. Zaváhání Interu využil AS Řím, když díky třem gólům v závěrečné patnáctiminutovce porazil Sampdorii na jejím hřišti. Skóre otevřel obránce Panucci, krátce nato zvýšil Pizarro a výhru zpečetil pět minut před koncem další obránce Cicinho.

Juventus, který již nemůže přijít o třetí místo, nenavázal na poslední dobré výkony a prohrál na hřišti Sieny 0:1. V dresu Juventusu hrál do 83. minuty český záložník Pavel Nedvěd. Reprezentační obránce Zdeněk Grygera seděl jen na lavičce.

Fiorentina zažila další zklamání

Po vyřazení v semifinále Poháru UEFA potkalo fotbalisty Fiorentiny další zklamání. V Cagliari prohrávali krátce po změně stran 0:2 a přestože záhy snížili, domácí již tři body nepustili. Tomáš Ujfaluši odehrál za Fiorentinu celý zápas.

Bodového zisku se nedočkal ani další český reprezentační obránce David Rozehnal. Po delší době se dostal do základní sestavy Lazia, které v závěru přišlo o výhru nad Palermem. Lazio vedlo po Panděvově penaltě, ovšem osm minut před koncem vyrovnal brazilský kanonýr Amauri a stejný hráč v poslední minutě rozhodl o výhře hostí.

Boje o udržení se stále týkají ještě sedmi celků. Nejblíže k sestupu má Livorno, které prohrálo v Bergamu brankou dvě minuty před koncem a na místa zaručující záchranu ztrácí již pět bodů. K udržení se přiblížila Parma, která díky brance Lucarelliho porazila Janov.

Itálie - 36. kolo:
AC Milán - Inter Milán 2:1 (51. Inzaghi, 56. Kaká - 76. Cruz), Bergamo - Livorno 3:2 (56. Doni, 59. Pinto, 88. Padoin - 65. Rossini, 82. Pavan), Cagliari - Fiorentina 2:1 (20. Jeda, 51. Conti - 52. Santana), Catania - Reggina 1:2 (90.+2 Martinez - 40. a 90. z pen. Amoruso), Empoli - Udine 0:1 (18. Quagliarella), FC Turín - Neapol 2:1 (27. Rossina z pen., 56. Di Michele - 53. Contini), Lazio Řím - Palermo 1:2 (25. Panděv z pen. - 82. a 90. Amauri), Parma - FC Janov 1:0 (57. Lucarelli), Sampdoria Janov - AS Řím 0:3 (75. Panucci, 79. Pizarro, 85. Cicinho), Siena - Juventus Turín 1:0 (6. Kharja).

Reklama

Související témata: