Hlavní obsah

Inter jen remizoval a zkomplikoval si boj o mistrovský titul

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán si v neděli zkomplikovali boj o třetí ligový titul v řadě, když v předposledním kole italské ligy nedali penaltu a doma jen remizovali 2:2 se Sienou. Jejich zaváhání využilo AS Řím, které naopak doma porazilo hosty z Bergama 2:1 a před posledním kolem ztrácí na vedoucí Inter jediný bod.

Článek

Inter dnes přitom nad Sienou dvakrát vedl. Nejprve se již po 11 minutách prosadil hlavou po rohovém kopu Viera, po srovnání Maccaroneho pak těsně před půlí vrátil domácím vedení mladík Balotelli. Jenže hosté, kterým chyběl český záložník Lukáš Jarolím, znovu srovnali. Inter však měl přesto blízko k výhře, ovšem Materazzi 12 minut před koncem neproměnil penaltu.

Rozhodnout o titulu tak bude muset až poslední kolo, v kterém AS Řím zavítá do Catanie. Tam musí zvítězit a doufat, že Inter ztratí body na hřišti dalšího sestupem ohroženého týmu z Parmy.

Fiorentina se vrátila na 4. místo 

Dramatický boj se v posledním kole odehraje také o čtvrté místo, zaručující předkolo Ligy mistrů. Dnes se na něj vrátila Fiorentina, která s Tomášem Ujfalušim v sestavě vyhrála nad Parmou a využila tak zaváhání AC Milán. Jeho hráči překvapivě nestačili na Neapol, s kterou prohráli 1:3. Poslední půlhodinu u toho byl v milánském dresu také český reprezentant Marek Jankulovski.

Fiorentina tak má na čtvrtém místě dvoubodový náskok před Milánem, který v posledním kole doma hostí Udine. Fiorentina se představí na hřišti FC Turín.

Dnes se rozhodlo naopak již rozhodlo o prvním sestupujícím, kterým se stalo Livorno. To nestačilo na turínský FC a ztratilo naději na udržení. Naopak Turín se definitivně zachránil.

V ohrožení tak zůstávají již jen tři týmy, které budou v posledním kole bojovat o jediné místo zaručující účast i v příštím ročníku Serie A. Nejhorší výchozí pozici má Empoli, které po prohře s Regginou ztrácí na sedmnáctou Catanii tři body. Jen o bod lépe je na tom Parma. Catanii tak k záchraně stačí bod s AS Řím.

Itálie - 37. kolo
AS Řím - Bergamo 2:1 (23. Panucci, 67. De Rossi - 88. Bellini), FC Janov - Lazio Řím 0:2 (32. Panděv, 45. Rocchi), Fiorentina - Parma 3:1 (38. Santana, 77. Semioli, 85. Osvaldo - 11. Budan), Inter Milán - Siena 2:2 (11. Viera, 45. Balotelli - 31. Maccarone, 69. Chardžá), Juventus Turín - Catania 1:1 (89. Del Piero - 47. Martinez), Livorno - FC Turín 0:1 (41. Rosina), Neapol - AC Milán 3:1 (37. Hamšík, 68. Domizzi z pen., 90.+2 Garics - 90.+4 Seedorf), Palermo - Sampdoria Janov 0:2 (60. Cassano, 76. Maggio), Reggina - Empoli 2:0 (68. Barreto, 78. Amoruso), Udine - Cagliari 0:2 (48. Acquafresca, 55. Cossu).

Reklama

Související témata: