Hlavní obsah

Fotbalista Leao má zaplatit Sportingu 16,5 milionu eur

Lausanne

Odchod do ciziny se mladému fotbalistovi pořádně prodraží, stát ho bude skoro půl miliardy. Portugalský talent Rafael Leao z AC Milán musí zaplatit Sportingu Lisabon 16,5 milionu eur (457 milionů korun). Dvacetiletému útočníkovi AC Milán to nařídil Sportovní arbitrážní soud (CAS) za to, že před dvěma lety mateřský klub opustil.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Portugalský fotbalista Rafael Leao z AC Milán (vlevo) musí zaplatit Sportingu Lisabon 16,5 milionu eur (457 milionů korun).

Článek

Mládežnický portugalský reprezentant Leao vypověděl Sportingu smlouvu v červnu 2018. Měsíc předtím se hráči a další členové týmu stali terčem útoku nespokojených radikálních fanoušků, kteří je vyzbrojeni tyčemi a opasky napadli v tréninkovém centru.

Leao následně podepsal jako volný hráč smlouvu v Lille a loni v létě za 35 milionů eur přestoupil do AC Milán. Sporting se cítil odchodem svého odchovance a jeho následným přestupem okraden a obrátil na světovou federaci FIFA s požadavkem na náhradu škody ve výši 45 milionů eur. FIFA tento nárok zamítla, ale CAS lisabonskému klubu přiřkl částku 16,5 milionu eur, odpovídající hráčově ceně na trhu.

Reklama