Hlavní obsah

Nedvěd v Juventusu prodloužil o rok smlouvu, na Euro prý nepojede

TURÍN

Fotbalista Pavel Nedvěd si o další rok prodlouží kariéru. Pětatřicetiletý záložník v úterý s Juventusem Turín podepsal novou smlouvu do června 2009. Bývalý kapitán české reprezentace a nejlepší hráč Evropy za rok 2003 to řekl ČTK. Podle informací serveru Týden.cz se Nedvěd nezúčastní nadcházejícího ME. Oficiálně bude jeho rozhodnutí oznámeno ve středu ústy reprezentačního kouče Karla Brücknera.

Článek

Nový kontrakt česká fotbalová legenda podepsala v úterý odpoledne na setkání s generálním manažerem Staré dámy Jean-Claudem Blancem. "Prodloužení smlouvy s Nedvědem je nejlepší začátek naší snahy o posílení kádru před další sezónou," uvedl funkcionář Juventusu.

Podle listu Gazzetta dello Sport si Nedvěd díky nové smlouvě vydělá ročně 2,25 miliónu eur (asi 57 miliónů korun). Oproti současnému kontraktu si pohorší, protože jeho příjem za letošní sezónu by se měl pohybovat kolem čtyř miliónů eur.

"Za mým rozhodnutím pokračovat stojí mé uvědomění si, nakolik bylo těch sedm let v tomto klubu mimořádných," uvedl na klubových stránkách po podpisu Nedvěd a dodal: "Zároveň jde o mou touhu po ještě jedné zkušenosti v evropských pohárech s týmem, se kterým se cítím natolik silně spojený."

Juventus má před posledním zápasem končícího ročníku italské ligy na půdě Sampdorie již zajištěné třetí místo v tabulce. Díky němu se fotbalisté reprezentující bílo-černé barvy, mezi něž patří i Nedvědův krajan Zdeněk Grygera, mohou těšit na předkolo prestižní Ligy mistrů.

Na Euro Nedvěd nejspíš nepojede 

Nejasno stále zůstává v otázce, zda se Nedvěd vrátí do národního týmu a bude hrát na červnovém mistrovství Evropy. Server Týden.cz v úterý s odkazem na fotbalistovy spolupracovníky uvedl, že Nedvěd už se rozhodl, že na šampionátu hrát nebude. Ti však poskytnutí informací popřeli.

Jiného názoru je Nedvědův kouč v Juventusu Claudio Ranieri. "Nemá zdravotní problémy, má do fotbalu stále velkou chuť a baví se jím," uvedl italský trenér a dodal: "Věřím tomu, že jej spoluhráči z reprezentace přesvědčí, aby se turnaje zúčastnil."

Na oficiální stanovisko bývalého kapitána národní reprezentace si nejen čeští fanoušci budou muset ještě několik hodin počkat. "Platí dohoda, kterou udělal Pavel s vedením reprezentace. O jeho rozhodnutí bude informovat ve středu reprezentační trenér Karel Brückner," řekl ČTK hráčův advokát Bronislav Šerák.

Blanc: Nedvěd je charakterem Juventusu 

Nedvěd si angažmá v Turíně protáhne už na osmou sezónu. "Pavel píše stěžejní stránky v kronice Juventusu a bude mu i nadále dodávat charakter a kvalitu," vzdal hold bývalému kapitánovi české reprezentace Blanc. Jeho slova jsou podepřená mimo jiné Nedvědovým rozhodnutím klub neopustit ani ve chvíli, kdy byl po korupční aféře přeřazen s bodovým odpočtem do druhé ligy a navíc přišel o mistrovské tituly z let 2005 a 2006.

Do slavného klubu Nedvěd přestoupil v roce 2001 z Lazia Řím a postupně se vypracoval v jednu z největších hvězd italské ligy a evropského fotbalu. V roce 2003 byl vyhlášen vítězem prestižní ankety Zlatý míč.

Pětkrát se stal vítězem české obdoby ankety Zlatý míč ČR, čtyřikrát triumfoval v anketě Fotbalista roku ČR. Zúčastnil se tří evropských šampionátů, na nichž vybojoval stříbrnou a bronzovou medaili. Před dvěma lety se zúčastnil také mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články