Hlavní obsah

Ujfaluši končí ve Fiorentině a míří do Španělska

FLORENCIE

Český fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši po čtyřech letech opustí Fiorentinu. Oznámil to ve středu na tiskové konferenci klubu před závěrem italské ligy. Po vypršení smlouvy se chystá do Španělska. Jméno svého příštího zaměstnavatele neprozradil, nejčastěji se spekulovalo o Atlétiku Madrid a Seville, nově se mluví o zájmu Barcelony. "Zájemců ze Španělska je víc, rozhodnutí padne na začátku července," potvrdil Sport.cz hráčův agent Dalibor Lacina.

Článek

Podle Ujfalušiho agenta Dalibora Laciny fotbalista oznámí svůj nový klub až po červnovém mistrovství Evropy. "Půjde určitě o klub ze Španělska, zájemců o Tomášovy služby z této země je ale víc. Definitivní rozhodnutí padne až na začátku července," řekl Sport.cz Lacina.

Ujfaluši přišel do Fiorentiny z Hamburku a odehrál za tradiční klub přes sto zápasů. "Přišel čas říci sbohem. Mám radost z toho, že se tady těším velké oblibě, ale už jsem se rozhodl. Odejdu do Španělska, i když ještě není nic podepsáno. Vždycky budu vzpomínat na ty čtyři skvělé roky tady, bylo to báječné," uvedl bývalý olomoucký fotbalista, který v poslední době nosí ve Fiorentině kapitánskou pásku.

Touha zkusit novou soutěž

Nevyloučil, že by se mohl do klubu vrátit. "Doufám, že budu hrát ještě dlouho, takže se tu třeba znovu objevím. Ale teď chci po bundeslize a Serii A zkusit další soutěž," prohlásil Ujfaluši.

S fanoušky se chce rozloučit úspěchem, kterým by pro Fiorentinu bylo udržení čtvrtého místa v tabulce a postup do předkola Ligy mistrů. V nedělním utkání s FC Turín bude jeho tým hájit dvoubodový náskok před pátým AC Milán.

"Je to poslední a nejdůležitější krok. Musíme to zvládnout. Turín bude těžký soupeř, ale máme na to. V minulých dvou letech jsme si postup vybojovali, ale přišli jsme o něj, což mě mrzí nejvíce," řekl Ujfaluši, jehož klub pykal za korupční aféru odpočtem bodů, který ho srazil v tabulce.

Reklama

Související témata: