Hlavní obsah

Oslabený Juventus na závěr sezóny nevyhrál

JANOV

Fotbalisté Juventusu zakončili svou první sezónu po návratu do italské ligy remízou 3:3 na hřišti Sampdorie Janov. Dvěma góly k tomu přispěl veterán turínského týmu Alessandro Del Piero, který se dostal s 21 brankami do čela tabulky střelců. Juventus si už dříve zajistil třetí místo a postup do předkola Ligy mistrů.

Článek

Po 16 minutách vedl Juventus již 2:0, když skóre otevřel Del Piero po akci Pavla Nedvěda, který v týdnu prodloužil s klubem smlouvu o další rok. Domácí však dokázali ještě v první půli vyrovnat a navíc mohli jít do vedení, ovšem Cassano neproměnil penaltu. Zato Del Pierovi se to povedlo a utekl o gól spoluhráči Davidu Trezeguetovi, jenž nasbíral za sezonu 20 branek.

Od 59. minuty hráli hosté bez vyloučeného Sissoka a Sampdoria dokázala početní převahu využít deset minut před koncem zásluhou Montelly k vyrovnání. V obraně Juventusu chyběl kvůli disciplinárnímu trestu Zdeněk Grygera.

Itálie - 38. kolo:
Sampdoria Janov - Juventus Turín 3:3 (22. Cassano, 39. Maggio, 80. Montella - 7. a 65. z pen. Del Piero, 16. Trezeguet z pen.).

Reklama

Související témata: