Hlavní obsah

V Parmě byl před zápasem o titul vážně zraněn policista

PARMA

Závěr italské fotbalové ligy se neobešel bez násilností. Při potyčkách policie s fanoušky Interu Milán, který si v neděli v Parmě zajistil v posledním kole titul, byli zraněni dva policisté. Jeden byl s několikanásobným poraněním sleziny převezen do nemocnice. Podle původních zpráv měl být v kritickém stavu, podle agentury Reuters by ale osmadvacetiletý muž měl být zhruba za tři týdny v pořádku.

Článek

Oba incidenty se odehrály před zápasem, kdy se fanoušci bez lístků pokusili navzdory zákazu dostat na stadión a chtěli přelézt plot. Příznivci Interu měli zakázaný vstup na stadión kvůli obavám z násilností, přesto se podle agentury ANSA dostala na tribuny asi tisícovka fandů milánského celku.

Násilnosti pokračovaly v Parmě i po utkání, kdy hostující fanoušci těžce poškodili školu nedaleko stadiónu Ennia Tardiniho.

V Itálii tvrdě bojují s fotbalovými chuligány od začátku loňského roku, kdy násilnosti na zápasech vyvrcholily smrtí policisty při střetech příznivců Catanie a Palerma. V listopadu pak policisté při srážce fanoušků Lazia a Juventusu Turín omylem zastřelili jednoho příznivce římského celku.

Reklama

Související témata: