Hlavní obsah

Fotbalista Kaká musí pod nůž, zlobí jej bolavé koleno

MILÁN/PRAHA

Fotbalová hvězda italského AC Milán Kaká se bude muset v pátek podrobit operaci kolene, jehož zranění jej ve skončené sezóně sužovalo. Nutnost zákroku potvrdilo vyšetření u specialisty v jeho rodné Brazílii. Uvedly to stránky Evropské fotbalové unie uefa.com. Podle předběžných odhadů by měla rekonvalescence držiteli Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2007 trvat čtrnáct dní.

Článek

Šestadvacetiletý tvůrce hry italského giganta sice odehrál v dresu Rossoneri většinu zápasů v právě skončeném ročníku italské ligy a Ligy mistrů, ale stále jej provázely bolesti v levém koleni. Poté, co brazilská hvězda navštívila ortopedického specialistu profesora Runca ve své rodné zemi, bylo rozhodnuto, že artroskopická operace bude tím nejlepším řešením.

Lékařský zákrok by měl Kaká podstoupit ještě během pátku, podle předběžných odhadů by měly následovat dva týdny úplného klidu. Na novou sezónu by měl být držitel Zlatého míče za rok 2007 a nejlepší hráč stejného roku podle FIFA připraven v plné kondici. Očekává se, že Kaká vynechá nejbližší přátelské zápasy brazilské reprezentace, s níž triumfoval na světovém šampionátu v roce 2002. Kanárci se utkají s Kanadou a Venezuelou.

AC Milán neprožil nejšťastnější sezónu. Evropský velkoklub prohrál ve finiši italské Serie A souboj o čtvrté místo zaručující start v předkole Ligy mistrů s Ujfalušiho Fiorentinou. Rossoneri tak příští sezónu čeká pouze Pohár UEFA a v klubu kvůli tomu zavládlo velké zklamání.

Milánské čeká v létě po neúspěšném ročníku velká přestavba. Konec v červeno-černých barvách již předem ohlásilo několi zkušených borců, zejména brazilského původu. Po skončení smlouvy tým opustila mimo jiné brankářská jednička Dida a dva obránci Serginho a Cafú.

Reklama

Související témata: