Hlavní obsah

Propuštění Manciniho bylo v zájmu Interu, tvrdí Moratti

MILÁN

Prezident Interu Milán Massimo Moratti podle svých slov musel odvolat trenéra Roberta Manciniho, i když s týmem získal tři italské mistrovské tituly za sebou. Podle Morattiho byl vyhazov kouče v zájmu celého klubu.

Článek

"Nebyl to žádný můj rozmar. Samozřejmě nejjednodušší by bylo pokračovat s trenérem, s nímž jsme vyhráli tři tituly za sebou. Udělal jsem ale to, co jsem považoval za nutné. Nebylo to nic proti kouči, ale v zájmu Interu," řekl Moratti dnešnímu vydání listu Corriere della Sera.

Prezident propustil úspěšného kouče ve čtvrtek, jedenáct dnů po skončení fotbalové ligy. Moratti vyčítal Mancinimu, že po březnovém vyřazení od Liverpoolu z Ligy mistrů oznámil, že po sezoně u mužstva skončí. Druhý den si své rozhodnutí sice rozmyslel, podle šéfa klubu však svým emotivním vyjádřením tým rozvrátil.

"Vyvolalo to v mužstvu nejistotu, která všechny nutila zdvojnásobit či ztrojnásobit energii. Je pravda, že jsme veslovali jedním směrem, ale museli jsme pak veslovat mnohem usilovněji," uvedl Moratti.

Inter totiž na jaře opravdu ztratil formu a málem i titul, neboť původně jedenáctibodový náskok v tabulce se na konci sezony smrskl na jediný bod.

S kritikou vedení Interu ovšem nesouhlasí Mancini, jenž v pátek pověřil svého právního zástupce, aby zahájil kroky k očištění jeho jména a pověsti. Bývalý italský reprezentant měl navíc v klubu smlouvu do roku 2012. Podle médií je více než pravděpodobné, že se jeho nástupcem stane někdejší kouč Chelsea José Mourinho.

Reklama

Související témata: