Hlavní obsah

Mourinho bude trénovat fotbalisty Interu Milán

MILÁN

Portugalec José Mourinho se stal novým trenérem fotbalistů Interu Milán. V pondělí to oznámilo vedení klubu. Ve funkci vystřídá Roberta Manciniho, který byl ve čtvrtek propuštěn přesto, že potřetí za sebou vyhrál s týmem italskou ligu.

Článek

S vedením Interu podepsal Mourinho smlouvu do roku 2011, jeho asistentem bude bývalý italský reprezentant Giuseppe Baresi. Ročně si pětačtyřicetiletý portugalský trenér podle italských médií vydělá zhruba devět miliónů eur (225 miliónů korun), čímž se stane nejlépe placeným koučem v historii italské ligy.

Mourinho byl bez angažmá od zářijového odvolání z lavičky Chelsea, s níž předtím dvakrát triumfoval v anglické lize. Úspěchy sbíral už předtím s fotbalisty Porta, které dovedl v roce 2004 k triumfu v Lize mistrů a v předchozí sezoně k vítězství v Poháru UEFA.

Oficiálně má být Mourinho představen jako nový trenér Interu v úterý. O jeho příchodu na San Siro se spekulovalo už delší dobu a ještě před jeho jmenováním se začalo mluvit také o možných posilách, které by si mohl přivést. Z Chelsea by údajně za svým někdejším koučem mohli přijít záložníci Frank Lampard a Michael Essien, v Barceloně si prý Mourinho vyhlédl krajana Deka a kamerunského střelce Samuela Eto'a.

Reklama

Související témata: