Hlavní obsah

Mourinho chce s Interem vyhrát všechny trofeje

Jak je jeho zvykem, trenér José Mourinho nepřišel od Interu Milán s malým cílem. Portugalský kouč, který u šampiona italské fotbalové ligy v pondělí nahradil odvolaného Roberta Manciniho, na úterní tiskové konferenci prohlásil, že s týmem chce vyhrát úplně všechno.

Článek

"Vím, že to je velmi těžké, ale věřím, že na to mám ideální pracovní metody. Díky nim dokážu udržet hráče celou sezonu v dobré formě," prohlásil tradičně sebevědomý Mourinho plynulou italštinou, kterou se prý už několik měsíců učil. "Navíc jsem nikdy nezapomněl, že jsem skvělý trenér," připomněl pětačtyřicetiletý kouč pauzu, kterou měl od svého zářijového odvolání z Chelsea.

Mourinho na tiskové konferenci také vyvrátil spekulace, že chystá velkou vlnu nákupů. "Podle toho, co jsem četl v novinách, to vypadá, že si chci přivést šedesát hráčů. To není pravda, přijdou tak dva tři fotbalisté," prohlásil.

Bývalý trenér Porta a Chelsea sice neprozradil jména případných posil, ve spojitosti s Interem se ale už delší dobu mluví o příchodu několika bývalých Mourinhových svěřenců z Chelsea - Franka Lamparda, Michaela Essiena, Ricarda Carvalha a Didiera Drogby.

Vedení Interu si od Mourinha slibuje, že uspěje v pohárové Evropě, kde se jeho předchůdci příliš nevedlo. "Chci zahájit novou éru. Přemýšlím jinak než Mancini. To není kritika, on kdyby po mně přišel do Chelsea, by taky spoustu věcí změnil. To je prostě fotbal," prohlásil portugalský kouč.

Reklama

Související témata: