Hlavní obsah

Rozehnalovi se v Laziu změnilo hostování v přestup

Milan Vlček, Tomáš Fliegl (Seefeld)Sport.cz

Fotbalový obránce David Rozehnal, který v současné chvíli bojuje s českou reprezentací na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku, přestupuje do Lazia Řím. V italském klubu působil od začátku tohoto roku, nyní na něj vedení uplatnilo opci. „David má v Laziu smlouvu na čtyři roky,“ potvrdil hostování v přestup Sport.cz Rozehnalův agent Pavel Zíka.

Článek

„Klub měl do desátého června povinnost vyjádřit se, pakliže chtěl opci uplatnit. Bylo to stanoveno již ve smlouvě, která se podepisovala v lednu,“ prozradil Zíka s tím, že bývalý hráč Olomouce má v hlavním městě Itálie smlouvu na čtyři roky.

"Jsem rád, že to tak dopadlo. V danou chvíli je to ale na pokraji zájmu, soustředím se na své výkony v reprezentaci na mistrovství Evropy," řekl v dějišti turnaje Rozehnal.

Rozehnal už na probíhajícím Euru stihl odehrát první zahajovací utkání v Basileji proti domácímu Švýcarsku. Také jeho zásluhou český tým neinkasoval, a když v 71. minutě rozhodl jedinou trefou utkání Svěrkoš, radovali se čeští reprezentanti z výhry 1:0.

Sedmadvacetiletý Rozehnal už stihl za svou kariéru působit v pěti evropských zemích. S velkým fotbalem začínal v Olomouci, kde během čtyř sezón odehrál 72 zápasů. Následoval přestup do belgického Clube Bruggy, odkud se po dvou letech stěhoval, aby dva roky působil ve francouzském klubu s velkou tradicí Paris Saint-Germain.

Od roku 2007 byl Rozehnal členem anglického týmu Newcastle United, kde odehrál 21 zápasů. Na začátku letošního roku přišel na půlroční hostování do Lazia Řím, které se nyní za pět miliónů eur změnilo v přestup.

Reklama

Související témata: