Hlavní obsah

Prezident Interu: Lampard je prvním na našem seznamu posil

PRAHA

Anglický fotbalový záložník Frank Lampard je podle prezidenta Interu Milán Massima Morattiho prvním na seznamu letních posil nového kouče týmu Joseho Mourinha. Prezident italského mistra z minulé sezóny naopak považuje vysokou cenu portugalského útočníka Ricarda Quaresmy, další možné posily milánského týmu, za absurdní. Jeho příchod do Interu je tedy nepravděpodobný.

Článek

„Lampard se nám opravdu líbí a je prvním, o koho budeme stát,“ řekl na serveru goal.com prezident Interu Moratti. „Lampard je v oblibě Mourinha, a my všichni víme, že je to skvělý hráč,“ prozradil nejvýše postavený muž v hierarchii milánského klubu s tím, že o rozhovorech mezi Chelsea a Interem zatím příliš informován není. „Jestli se již navázal nějaký kontakt s Chelsea? Věřím tomu, ale jistý si tím nejsem,“ dodal.

Záložník anglické reprezentace není jediným, na koho má Inter spadeno. Mezi dalšími možnými adepty o milánský dres mohou být Deco, Aquilani a Quaresma. „Deco má ty správné předpoklady, aby v Interu působil,“ složil kompliment portugalskému špílmachrovi Moratti. „Ale všechny angažovat nemůžeme,“ připomněl.

„O Aquilaniho se zajímá také Juventus, jestli se nepletu. A Quaresma? Myslím si, že požadovaných 40 miliónu eur je absurdní částka, kterou se rozhodně nechystáme utratit,“ řekl s nádechem velké ironie šéf Interu.

Zákulisní informace v Itálii naznačují, že si nový kouč Chelsea Luiz Felipe Scolari přivede do londýnského klubu Deca, čímž by vyvstala možnost pro odchod Lamparda. Nový kouč milánského Interu Mourinho se po svém nástupu do funkce nechal slyšet, že by rád do defenzivního italského stylu vnesl více útočení. Je podle něj důležité, aby se lidé bavili a byli z výkonu svého mužstva potěšeni, i když zrovna v utkání prohraje.

Reklama