Hlavní obsah

Fiorentina bude mít místo Ujfalušiho dva kapitány

FLORENCIE

Po odchodu českého fotbalisty Tomáše Ujfalušiho do Atlétika Madrid převezmou roli kapitána Fiorentiny zřejmě hned dva hráči. Kouč Cesare Prandelli chce, aby v italské lize vedl jeho tým s kapitánskou páskou záložník Riccardo Montolivo a v Lize mistrů zastával tuto funkci rumunský útočník Adrian Mutu.

Článek

Montolivo bude Fiorentině chybět v třetím předkole Ligy mistrů, protože je v italské nominaci na olympijské hry. Třiadvacetiletý hráč si startem v Pekingu vynahradí zklamání z neúčasti na mistrovství Evropy, před kterým byl vyřazen při zužování kádru.

Na mezinárodní scéně si Montolivo zatím více zahrál jen v italské jednadvacítce a kvůli chybějícím zkušenostem Prandelli chce, aby v Lize mistrů vedl mužstvo o šest let starší Mutu. Pro Mutua to má být zároveň odměna za to, že odmítl nabídku od Bayernu Mnichov.

Fiorentina už také získala za Ujfalušiho náhradu do obrany. Z Catanie přišel peruánský reprezentant Juan Manuel Vargas, za kterého klub podle italských médií zaplatil jedenáct miliónů eur. Z Turína se do Florencie vrací zkušený Gianluca Comotto, jenž v minulosti za "Fialky" nastupoval ve druhé lize. Oba jsou novou konkurencí pro mladého českéhoh obránce Ondřeje Mazucha, který se pokouší prosadit v prvním týmu.

Reklama

Související témata: