Hlavní obsah

Nedvěd přesvědčuje fanoušky Juventusu, aby přijali Stankoviče

PINZOLO

Český fotbalista Pavel Nedvěd zahájil o víkendu s Juventusem přípravu na novou sezónu a hned mu připadl důležitý úkol. Na žádost trenéra Claudia Ranieriho bývalý kapitán české reprezentace vyzval příznivce turínského klubu, aby přestali protestovat proti plánovanému přestupu Dejana Stankoviče z Interu Milán.

Článek

Zkušený srbský záložník už měl být hráčem Juventusu, ale proti jeho příchodu se začali bouřit fanoušci. Ti mu nemohou zapomenout, že v roce 2004 při odchodu z Lazia kývl na nabídku Interu, přestože ho už tehdy lákala "Stará dáma". Ještě víc si Stankovič rozhněval příznivce Juventusu během předloňské korupční aféry v italském fotbalu výroky na adresu turínského celku, který na čachry svého někdejšího generálního manažera Luciana Moggiho doplatil přeřazením do druhé ligy. Také přišel o dva tituly, z nichž jeden připsal Interu.

Nedvěd se někdejšího spoluhráče a kamaráda z Lazia zastal. "Stankoviče dobře znám, je to výborný fotbalista a rád bych si s ním zahrál," uvedl nejlepší fotbalista Evropy za rok 2003 po příjezdu do alpského střediska Pinzolo, které hostí soustředění Juventusu.

Radikální fanoušci klubu "vyzdobili" tréninkové hřiště transparenty s hesly proti Stankovičovi. "Poplival jsi naši víru, na hřiště Juve tvoje noha nikdy nevstoupí," vzkazovali devětadvacetileté hvězdě, která má odehráno 73 zápasů za srbskou reprezentaci.

Šéf klubu jednání o Stankovičovi pozastavil

Šéf klubu Giovanni Cobolli Gigli kvůli protestům fanoušků jednání o Stankovičovi pozastavil, ale kouč Ranieri věří, že se vyhlédnuté posily dočká. "Jsem si jistý, že po dvou nebo třech zápasech na své stížnosti zapomenou," konstatoval. "Je to vynikající kreativní hráč s výbornou střelou z dálky, je silný i ve vzduchu a může výrazně podpořit naše útočníky," prohlásil Ranieri.

Úspěšný kouč dovedl Juventus v první sezoně po návratu mezi elitu ke třetímu místu a Nedvěda a spol. čeká na úvod nového ročníku předkolo Ligy mistrů. Právě úspěch v prestižní soutěži láká českého záložníka, jenž s vyhlídkou na další start v Lize mistrů v květnu prodloužil s klubem smlouvu o jeden rok.

"Jestli bych raději vyhrál ligový titul nebo Ligu mistrů? O tom není třeba mluvit, všichni vědí, co nosím v hlavě," uvedl na klubovém webu Nedvěd, jenž kvůli disciplinárnímu trestu přišel o finále Ligy mistrů s AC Milán v roce 2003, což velmi těžce nesl. Jeho spoluhráči tehdy prohráli na penalty, takže se nedočkal ani vysněné trofeje.

"Máme silný tým. Už první trénink ukázal, co v mladých hráčích je. Další tři nám ještě chybějí kvůli olympiádě. Máme na čem stavět. Ale až na hřišti se ukáže, jestli jsme silnější než v minulé sezoně," řekl pětatřicetiletý hráč, který se na návrat do evropských pohárů ohromně těší. "Už se nemůžu dočkat, až budeme zase hrát každé tři dny," prohlásil Nedvěd.

Reklama

Související témata: