Hlavní obsah

Juventus se posílil o dánského fotbalistu Poulsena

SEVILLA

Fotbalisty Juventusu Turín posílí dánský defenzivní záložník Christian Poulsen. Zlobivé dítě dánského fotbalu přichází na přestup ze španělské Sevilly, když za něj Juventus zaplatil částku 10 miliónů eur (asi 250 miliónů korun). V třetím týmu uplynulého ročníku italské ligy podepsal smlouvu do léta příštího roku.

Článek

Osmadvacetiletý Poulsen se tak stane spoluhráčem českých fotbalistů Pavla Nedvěda a Zdeňka Grygery. Odchovanec kodaňského fotbalu se proslavil během svého čtyřletého působení v německém Schalke, kam přišel jako náhrada za bývalého českého reprezentanta Jiřího Němce. Odtud ho v roce 2006 vykoupila Sevilla, tehdy jako nejlepšího dánského fotbalistu roku.

Jeden z klíčových mužů dánské reprezentace, za kterou nastoupil k 56 utkáním, na sebe upoutal pozornost především skandály. Na mistrovství Evropy 2004 vyprovokoval italskou hvězdu Tottiho k plivnutí, v kvalifikaci o ME 2008 pak v utkání se Švédskem v závěru udeřil soupeře do břicha, což si nakonec kvůli výtržnostem fanoušků vyžádalo přerušení zápasu a následnou kontumaci ve prospěch Švédska.

Reklama

Související témata: