Hlavní obsah

Ronaldinho: V AC Milán chci být znovu šťastný

PRAHA

Brazilský fotbalista Ronaldinho ve středu definitivně zpečetil svůj přestup z Barcelony do AC Milán. Nyní se již bývalý hráč katalánského mužstva představil před svými novými fanoušky a byl šťastný, že může obléknout dres italského velkoklubu. „Nesmírně jsem toužil být hráčem Rossoneri,“ svěřil se osmadvacetiletý záložník.

Článek

Kolem třiceti tisíc fanoušků AC Milán se přišlo podívat na novou hvězdu v jejich barvách na stadión San Siro. Ronaldinho přestoupil z Barcelony do italského celku za 21 miliónů eur a v novém působišti podepsal smlouvu do roku 2011. „Mám nesmírnou radost a doufám, že učiním milánské publikum šťastné,“ citovala slova brazilského ekvilibristy stanice CNN na svých internetových stránkách.

V týmu se Ronaldinho setká s krajany Kaká a mladíkem Alexandrem Patem. „S Kaká jsme přátelé a odehráli jsme spolu v národním týmu mnoho vítězných zápasů,“ řekl Ronaldinho na oficiálních stránkách klubu.

Přestože se milánské AC umístilo v loňské sezóně Seria A až na pátém místě a letošní ročník Ligy mistrů neokusí, nová brazilská posila nezoufá. „Cítím, že mohu být znovu šťastný a dosáhnout na nové osobní a týmové cíle,“ prohlásil bývalý hráč Gremia či Paris St. Germain. „Každý, kdo Ligu mistrů hrál, ví, jak je to důležitá soutěž,“ uvědomuje si. „To, že v ní letos budeme chybět, nám dává zvláštní motivaci, abychom se do ní probojovali v příští sezóně,“ hlásí brazilský středopolař.

Poslední angažmá v Barceloně trvalo pět sezón, v těch Ronaldinho nastoupil k 200 zápasům. Ronaldo de Assis Moreira, jak zní jeho celé jméno, nastřílel v katalánském dresu jednadevadesát branek. „V Barceloně to byly skvělé časy,“ zavzpomínal. „Postupně však přišla zklamání a nepříjemnosti, a tak přišel čas se rozloučit,“ přidal rodák z Porto Alegre.

V Barceloně pomohl týmu k dvěma titulům v letech 2005 a 2006 a triumfoval rovněž v Lize mistrů v roce 2006. Ronaldinho se může pyšnit rovněž Zlatým míčem z roku 2005 pro nejlepšího fotbalistu Evropy a oceněním nejlepší fotbalista roku FIFA a časopisu World Soccer za roky 2004 a 2005.

Reklama

Související témata: