Hlavní obsah

Lazio Řím chtěli koupit mafiáni, aby vyprali peníze

ŘÍM

Italští mafiáni se pokusili na burze koupit fotbalový klub Lazio Řím, aby tak vyprali peníze získané z násilné a vyděračské činnosti. Skupina označovaná jako Camorra, která je neapolskou větví mafie, chtěla transakci provést prostřednictvím třetích osob. Její záměr však odhalila italská policie.

Článek

Podle agentury Reuters policisté v Římě v rámci operace "Zlomená křídla" zatkli deset osob, mezi nimiž jsou Italové i cizinci. Zadržen byl mimo jiné neapolský podnikatel Giuseppe Diana, který je známý napojením na Camorru.

Kolem Lazia byly problémy už v roce 2006, kdy musel být klubový prezident Claudio Lotito pod policejní ochranou. Vyhrožovali mu radikální fanoušci, kteří se ho snažili přimět k prodeji klubu skupině vedené bývalým hráčem a prezidentem Lazia Giorgiem Chinagliou.

Lazio v roce 2000 ještě s Pavlem Nedvědem získalo italský titul, ale v současnosti nepatří v Serii A ke špičce. V minulém ročníku skončilo dvanácté. Před novou sezonou klub angažoval mladého českého útočníka Libora Kozáka z Opavy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články