Hlavní obsah

S Interem jsme na příchodu Litteriho do Slavie domluveni, potvrdil Doležal

PRAHA

Dvacetiletý útočník milánského Interu Gianluca Litteri se stane do konce týdne na devětadevadesát procent posilou fotbalové Slavie. „Ústně jsme na všem s italskými partnery dohodnuti, schází jen parafa, takže koncem týdne by se měl italský mladík skutečně objevit v našem kádru,“ potvrdil tuto informaci pro Sport.cz generální ředitel Slavie Petr Doležal a dodal, že spolupráce mezi Slavií a milánským velkoklubem se úspěšně rozvíjí.

Článek

Už minulý týden měl šéf Slavie schůzku v hotelu Savoy s italskými partnery, na níž došlo k dohodě o Litterim.

„Nejen my, ale i Italové reprezentovaní sportovním ředitelem Interu a strýcem trenéra italských olympioniků panem Casiraghim mají na těsnější spolupráci zájem. V Čechách byli jednat o transferu šestnáctiletého Kysely z Plzně a jeho vrstevníka Jiráska ze Sparty a při té příležitosti jsme se sešli a domluvili,“ prozradil Petr Doležal.

I pár podrobností o mladém italském útočníkovi přidal. „Je mu dvacet, zatím hraje za juniorku Interu, protože prosadit se v tak mladém věku do kádru prvního mužstva je velice těžké. Ale v nejvyšší italské juniorské soutěži nastřílel patnáct gólů, takže by mohl být přínosem. I trenérovi Jarolímovi, který ho zatím viděl na videu, se zamlouvá,“ glosuje novou akvizici Petr Doležal.

„Pro Inter je Litteriho účinkování ve Slavii rovněž zajímavé. Jestliže se v našem kádru prosadí, může hrát ligu a nakouknout do evropských pohárů, což pro něho bude rozhodně cennější, než kdyby kopal doma za juniorku,“ dodal pro Sport. cz slávistický šéf.

Mladý italský útočník se ovšem setká se slávistickými spoluhráči až na novém stadiónu v Edenu. To proto, že právě ve středu před přípravným duelem s Hradcem Králové se do vršovického chrámu ze Strahova přestěhovali hráči, příští týden je pak bude následovat vedení klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články