Hlavní obsah

Ronaldinho: Díky Milánu jsem jako znovuzrozený

MILÁN

Brazilský fotbalista Ronaldinho se cítí po nevydařené sezóně v dresu Barcelony díky nedávnému přestupu do AC Milán jako znovuzrozený. Italský klub umožnil bývalému nejlepšímu hráči světa startovat na olympijských hrách a osmadvacetiletý záložník se nyní dostává zpět do formy na soustředění brazilského výběru v Singapuru. Sehrává se tam i s Alexandrem Patem, s nímž by se mohl nastupovat v milánském útoku.

Článek

"Za Brazílii teď možná budu hrát s Patem v útoku, což pro mě není problém, protože už jsem útočníka hrál. Když to po mně bude chtít i trenér Ancelotti, není problém," řekl listu Gazzetta dello Sport Ronaldinho, kterého nechtěl jeho předchozí zaměstnavatel na hry pustit.

Za Barcelonu odehrál v minulém ročníku i vinou zdravotních potíží jen pár zápasů a v poslední době čelil kritice kvůli přebytečným kilogramům. To je prý minulost. "Přestup do Milána pro mě byl znovuzrozením. Tvrdě na sobě pracuji, řídím se osobním kondičním programem a mám zvláštní dietu. Myslím, že už jsem téměř znovu ve stoprocentní formě," prohlásil Ronaldinho, kterého Milán koupil za 21 miliónů eur (489 miliónů korun).

Při tréninku s brazilským olympijským výběrem, který vede Carlos Dunga, se prý cítí den ode dne lépe. "Je to ideální příprava na italskou ligu. Až budeme 7. srpna začínat olympijský turnaj, budu v ideální formě," řekla největší hvězda týmu, který odstartuje zápasem s Belgií.

Reklama

Související témata: