Hlavní obsah

Návrat k tréninku neznamená brzký restart Serie A, varuje ministr

Italský ministr sportu Vincenzo Spadafora upozornil představitele fotbalu, že chystané uvolnění přísných opatření proti šíření koronaviru zatím neznamená blížící se obnovení přerušené ligy. Jasno by podle něj mohlo být po středečním jednání se zástupci svazu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ofenzivní záložník Paulo Dybala z Juventusu (ilustrační foto)

Článek

Itálie je jednou z nejhůře zasažených zemí, zaznamenala 180 tisíc potvrzených případů covid-19 a 24 tisíc mrtvých. Fotbalové soutěže byly přerušeny v polovině března a Spadafora nedávno naznačil, že po uvolnění celostátní karantény 3. května by kluby mohly začít s přípravou.

Nyní však Spadafora upozornil, že obnovení tréninků nemusí nutně znamenat i brzký návrat k soutěžím. "Sport není jen fotbal a Serie A. Fotbalová liga je ekonomický gigant, ale my se musíme dívat i na sportovní stránku," řekl ministr v rozhovoru pro televizní stanici Rai 2.

"Ve středu mě čeká schůzka s představiteli svazu, kteří mi předloží návrh, za jakých podmínek a opatření by kluby měly trénovat a společně to vyhodnotíme," dodal. "Fotbal na obnovení provozu musí být připraven. Všechno pečlivě zvážím, ale nerad bych dal někomu falešnou naději, že začátek tréninků znamená i začátek ligy," dodal.

Reklama

Související témata: