Hlavní obsah

Fanoušci Neapole, kteří řádili na nádraží, prý patří k mafii

Někteří fanoušci fotbalové Neapole, kteří měli koncem srpna na svědomí řádění na nádraží cestou na zápas s AS Řím, jsou podle úřadů ve spojení s mafií. Ve zprávě pro italskou vládu to uvedl ministr vnitra Roberto Maroni.

Článek

Podle Maroniho bylo 800 z 3000 fanoušků Neapole, kteří cestovali na zápas do Říma, v minulosti trestáno za násilná přepadení, krádeže a drogy. Sedmadvacet z nich je prý ve spojení s Camorrou - neapolskou větví mafie, která se přednedávnem pokusila klub prostřednictvím třetích osob koupit, policie však tomu zabránila. "Přítomnost takových lidí - zejména těch s napojením na Camorru - jen zvyšuje riziko násilí na zápasech," citovala Maroniho agentura ANSA.

Neapolští chuligáni se 31. srpna cestou na zápas v Římě porvali na nádraží s policií a zranili čtyři zaměstnance železnice. Fanoušci pak navíc zdevastovali vlakovou soupravu, škoda po jejich řádění byla vyčíslena na 500 000 eur (zhruba 12,3 miliónu korun). V násilnostech pak pokračovali i po příjezdu do Říma, kde pro změnu zničili autobusy, které je vezly na stadión.

Neapol už byla za řádění fanoušků potrestána uzavřením části stadionu a pokutou 10 000 eur (asi 250 000 korun). Příznivci dostali do konce sezóny zákaz výjezdů na venkovní zápasy. Maroni navíc uvedl, že chuligáni, kteří budou identifikováni pomocí záběrů z kamer, dostanou dvouletý zákaz vstupu na stadióny.

Reklama

Související témata: