Hlavní obsah

Fotbalista Del Piero by rád ukončil kariéru v Anglii

ŘÍM

Rekordman Juventusu Turín v počtu odehraných zápasů i vstřelených gólů Alessandro Del Piero naznačil, že by rád ukončil fotbalovou kariéru v Anglii. Třiatřicetiletý italský reprezentant prohlásil, že by do Premier League chtěl zamířit po vypršení smlouvy se "Starou dámou", která mu skončí za dva roky.

Článek

"Zkušenosti ze zahraniční ligy mě velmi lákají. I kdybych vyhořel, tak vás to obohatí z lidského i sportovního hlediska," citovala Del Piera agentura Reuters. "V Anglii se žije lépe než v Itálii, a to i fotbalově. Mají skvělou ligu a na rozdíl od nás se jim podařilo vyřešit problémy s fanoušky," dodal miláček fanoušků a kapitán Juventusu, za který hrají také čeští fotbalisté Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera.

Mistr světa Del Piero v turínské klubu působí od roku 1993 a odehrál za něj 560 zápasů a nastřílel 241 gólů. S Juventusem vyhrál sedmkrát Serii A a v roce 1996 i Ligu mistrů. Týmu také po přeřazení do druhé ligy kvůli korupčnímu skandálu v roce 2006 pomohl jako nejlepší střelec k okamžitému návratu mezi italskou elitu.

Reklama

Související témata: