Hlavní obsah

AC Milán znovu nebodoval, v Janově prohrál 0:2

JANOV

Fotbalisté AC Milán prohráli i svůj druhý zápas v italské lize, když podlehli 0:2 na hřišti FC Janov. Jeden z hlavních kandidátů na titul zatím nezískal ani bod a v tabulce je předposlední. Český reprezentant Marek Jankulovski sledoval porážku svého týmu jen z lavičky náhradníků.

Článek

Milán, který se před sezónou výrazně posílil, byl v utkání jasným favoritem, ale Janov se snažil předpoklady od začátku vyvracet. Dařilo se to především útočníkovi Militovi, který obraně AC dělal velké problémy. Po půlhodině hry si naběhl za obranu na dlouhý pas, hrudníkem zpracoval míč Scullimu a ten v koncovce nezaváhal. Argentinský útočník pak v závěru navíc vybojoval penaltu, kterou sám proměnil a stanovil konečné skóre.

Těsnou výhru 1:0 vybojovali hráči Juventusu Turín, když díky brance letní posily Amauriho porazili ve šlágru kola Udine. V dresu Juventusu odehráli celé utkání čeští fotbalisté Zdeněk Grygera a Pavel Nedvěd.

I podruhé v sezóně vyhrály Bergamo a Lazio Řím, v jehož dresu odehrál celé utkání český stoper David Rozehnal. Vítězství 2:0 nad Sampdorií Janov svými góly zařídili letní posila Zárate a Panděv, kteří se trefili i v prvním kole.

Fotbalisté Neapole potvrdili vysoké ambice, když doma otočili zápas s Fiorentinou. Ta sice vedla po brance kanonýra Mutua, ovšem slovenský reprezentant Marek Hamšík nejprve vyrovnal a dvacet minut před koncem rozhodl o výhře obránce Maggio.

Od 20:30 se hraje utkání Juventusu Turín s Udine.

Italská liga - 2. kolo:
Boloňa - Bergamo 0:1 (9. Guarente), FC Janov - AC Milán 2:0 (30. Sculli, 90. Milito z pen.), Lazio Řím - Sampdoria Janov 2:0 (6. Zárate, 71. Panděv), Lecce - Chievo 2:0 (47. Caserta, 83. Castillo), Neapol - Fiorentina 2:1 (48. Hamšík, 69. Maggio - 40. Mutu), Reggina - FC Turín 1:1 (42. vlastní Di Loreto - 12. Amoruso), Siena - Cagliari 2:0 (10. Calaio, 90.+1 Ghezzal), Juventus Turín - Udine 1:0 (67. Amauri).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články