Hlavní obsah

Mourinho už nechce být "Special One", prý je prostě nejlepší

Trenér Jose Mourinho se snaží zbavit přezdívky Special One (Pan Výjimečný), kterou dostal od britských novinářů během působení v Chelsea. Nový kouč Interu Milán nyní prostě tvrdí, že nikdo není lepší než on.

Článek

Portugalský trenér dostal přezdívku po svém příchodu do Londýna, když se na tiskové konferenci jako vítěz Ligy mistrů s Portem uvedl slovy: "Nejsem obyčejný trenér, jsem výjimečný".

Podle Mourinha však bylo jeho prohlášení překroucené. "Řekl jsem pouze, že nejsem obyčejný kouč, ale patřím k těm výjimečným. Druhý den jsem byl Pan Výjimečný," citovala Mourinha agentura AP. "Nikdy jsem však o sobě neřekl, že jsem výjimečný. Nejsem nejlepší trenér na světě, ale nemyslím si, že by byl někdo lepší než já," dodal pětačtyřicetiletý Portugalec.

Prostořeký Mourinho se také v Itálii uvedl osobitým stylem. Jen dva zápasy v nové sezoně Serie A mu stačily na to, aby se dostal do ostré mediální přestřelky s šéfem Catanie Pietrem Lo Monakem. "Nejsem provokatér, ale nerad dělám terče někomu jiného. A navíc se nerad starám zdarma o publicitu cizích lidí. Podívejte se na toho Monaka. Díky mně se dostal zdarma na CNN. No není to fantastické?" řekl ironicky Mourinho.

Reklama

Související témata: