Hlavní obsah

AC Milán rozstřílel Lazio a získal první body v sezóně

ŘÍM

Fotbalisté AC Milán ukončili čekání na první body v novém ročníku italské ligy. V nedělní dohrávce 3. kola na domácím stadiónu porazili Lazio vysoko 4:1. Na vítězství se podílel i český reprezentační obránce Marek Jankulovski, který odehrál v dresu "Rossoneri" celý zápas a ve 49. minutě našel přesným centrem v pokutovém území spoluhráče Pata, který dal hlavou třetí gól AC.

Článek

Jednatřicetiletý bek v závěru utkání ještě obdržel žlutou kartu za faul. Laziu nepomohl k bodovému zisku na stadionu San Siro ani další český reprezentant David Rozehnal, který stejně jako Jankulovski odehrál celý zápas.

Do čela tabulky se posunul úřadující šampion Inter Milán, který vyhrál 3:1 na hřišti FC Turín. Svěřenci trenéra Jose Mourinha rozhodli zápas už v prvním poločase, kdy v rozmezí tří minut si dal nejprve Marco Pisano vlastní branku a Maicon chvíli na to krásnou ranou zvýšil. Několik minut po přestávce přidal třetí gól kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Turín dokázal čtvrt hodiny před koncem už jen snížit.

Sedm bodů má také druhý Juventus, který zvítězil 1:0 na hřišti Cagliari. V sestavě "Staré dámy" odehrál celý zápas Pavel Nedvěd, další český fotbalista Zdeněk Grygera nebyl překvapivě ani na lavičce náhradníků. Juventusu zajistil tři body v závěru prvního poločasu útočník Amauri. Turínský klub však utrpěl také velkou ztrátu, když na začátku druhé půle přišel o zraněného brankáře Buffona.

První vítězství v sezoně si připsala Fiorentina. Jediný gól utkání s Boloňou zaznamenal útočník Gilardino, který potvrdil svou velkou střeleckou formu ze středečního zápasu Ligy mistrů, ve kterém dal Lyonu dvě branky a zařídil remízu 2:2.

Serie A - 3. kolo:
Cagliari - Juventus Turín 0:1 (39. Amauri), FC Turín - Inter Milán 1:3 (75. Abbruscato - 23. vlastní Pisano, 26. Maicon, 52. Ibrahimovic), Fiorentina - Boloňa 1:0 (36. Gilardino), Lecce - Siena 1:1 (55. Caserta - 38. Ficagna), Palermo - FC Janov 2:1 (38. Cavani, 58. Bovo - 89. Milito), Sampdoria Janov - Chievo 1:1 (48. Franceschini - 50. Langella), Udine - Neapol 0:0, AC Milán - Lazio 4:1 (8. Seedorf, 35. Zambrotta, 49. Pato, 60. Kaká - 27. Zarate).

Reklama

Související témata: