Hlavní obsah

Inter prohrál v derby s AC Milán, tabulce vévodí Lazio

Fotbalisté AC Milán napravili nepřesvědčivý start do sezóny nedělní výhrou 1:0 v derby s městským rivalem Interem. O jedinou branku zápasu se v první půli postaral hvězdný Brazilec Ronaldinho. AC se tak posunul na šesté místo, naopak Inter, který dohrával bez vyloučeného Burdissa, přišel o vedení v tabulce.

Článek

Milánský AC, v jehož dresu odehrál celé utkání český reprezentant Marek Jankulovski, byl od začátku aktivnějším týmem, v zakončení mu však chyběla přesnost. Až v 36. minutě se na pravé straně uvolnil Kaká, vyslal před branku centr, na který si z plného běhu naskočil Ronaldinho a netradičně hlavou zaznamenal svou první branku v italské lize.

Zaváhání Interu využilo Lazio Řím a po dnešní výhře 3:1 na hřišti FC Turín se posunulo do čela tabulky. Výhru dvěma góly zařídil argentinský kanonýr Mauro Zárate. K výhře přispěl i český stoper David Rozehnal, který do hry zasáhl v 25. minutě, kdy vystřídal zraněného spoluhráče.

Výbornými výsledky se prezentuje i Neapol, která vyhrála 1:0 na stadiónu v Boloni. O jedinou branku se čtyři minuty před koncem postaral střídající útočník Denis. Neapol v lize ještě neprohrála, na Lazio ztrácí jediný bod a má o jeden více než Udine, které porazilo 2:1 Sienu. V dresu neúspěšného týmu zůstal Lukáš Jarolím jen na lavičce náhradníků.

Až desáté místo patří AS Řím, které dnes vydřelo teprve druhou výhru v sezoně. Vítězství 2:0 nad Bergamem zařídili tečovanou střelou stoper Panucci a útočník Vučinič, který se prosadil ranou z otočky.

Itálie - 5. kolo:
AS Řím - Bergamo 2:0 (17. Panucci, 31. Vučinič), Boloňa - Neapol 0:1 (86. Denis), Catania - Chievo 1:0 (17. Paolucci), FC Turín - Lazio Řím 1:3 (90.+2 Amoruso z pen. - 63. a 83. z pen. Zárate, 30. Panděv), Lecce - Cagliari 2:0 (33. Giacomazzi, 61. Castillo), Palermo - Reggina 1:0 (52. Miccoli), Udine - Siena 2:1 (22. Quagliarella, 29. Pepe - 38. Kharja), AC Milán - Inter Milán 1:0 (36. Ronaldinho).

Reklama

Související témata: